Overige video's

Aardappelpizza

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 860 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
14 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de aardappels met zout gaar.
  3. Verwarm 50 ml van de olijfolie en laat daarin de tomaten met peper, zout en knoflook langzaam inkoken tot een dikke saus.
  4. Pureer de gare aardappels en roer er de bloem, eieren en een snufje zout door. Maak er een luchtige puree van.
  5. Druk de puree in de ingevette quichevorm en strijk met de achterkant van een natte lepel glad.
  6. Bestrijk de pureebodem met de tomatensaus en leg daarop de ui, salami, ansjovis en olijven. Strooi daarover de oregano of tijm en de geraspte kaas.
  7. Sprenkel de rest van de olijfolie over de pizza. Bak de aardappelpizza 30-35 minuten in het midden van de oven.

Bereidingstip

Salami kan worden vervangen door fijngehakte gerookte spekblokjes of reepjes ontbijtspek.

Vervang de ansjovis door tonijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 860 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.