Overige video's

Gegrilde karbonade met champignonsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
19 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 180°C. Bestrooi de karbonades rondom royaal met zout, peper en oregano. Verwarm 2 eetlepels van het bakproduct en bak de karbonades om en om bruin. Blus af met een paar eetlepels water en doe de karbonades met het vocht over in het ovenschaaltje. Laat in circa 15 minuten in de oven verder gaar worden.
  2. Fruit ondertussen in de rest van het bakproduct de uien lichtbruin en zacht, en voeg de knoflook en champignons toe. Bak op hoge stand goed bruin en voeg de crème fraîche en mosterd toe. Breng de saus aan de kook en breng verder op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi de karbonades met peterselie en serveer met de champignonsaus.

Bereidingstip

Lekker met gebakken aardappels.

Variatie

Vervang de crème fraîche door room of kookroom. Het is ook lekker om de karbonades af te blussen met een paar eetlepels witte wijn in plaats van water.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.