Overige video's

Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio

4 gemiddeld lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 421 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
11 g

Bereiden

  1. Snijd de wat houterige onderkant van de asperges af. Kook de asperges 3 minuten met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  2. Boen de sinaasappel schoon. Snijd dunne sliertjes van de schil voor garnering en pers de vrucht. Meng het sap met 3 eetlepels olijfolie en voeg peper toe.
  3. Verdeel een beetje van het sinaasappel-olijfoliemengsel over 4 borden. Leg daarop, naast elkaar, de plakken zalm.
  4. Halveer de asperges. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 3-4 minuten. Verwarm intussen de boter met de balsamicoazijn.
  5. Verdeel de basilicumblaadjes over de zalm. Leg in het midden de asperges en druppel er de balsamicoboter overheen. Maal er peper over.

Variatie

Vervang de gerookte zalm door beenham. Voeg 1 theelepel honing bij het sinaasappel-olijfoliemengsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 421 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.