Overige video's

Geglaceerde wortel met gember en sesam

Voedingswaarde p.p.
Energie 121 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Schil de wortels en snijd het groene loof eraf. Laat de wortels heel.
  2. Laat 25 gram boter smelten in een wijde pan waar de wortels in passen. Schep ze op hoge stand een paar minuten om in de boter en voeg dan een eetlepel geraspte verse gember, een eetlepel citroensap, een eetlepel suiker of honing en 100 ml water toe.
  3. Zet de warmtebron lager en schud de wortels om. Leg het deksel op de pan en laat de wortels in circa 5 minuten beetgaar stoven. Schud de wortels regelmatig om zodat ze allemaal worden bedekt met een laagje stroperig vocht.
  4. Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes goudbruin en strooi deze voor het serveren over de geglaceerde wortels.
Voedingswaarde p.p.
Energie 121 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.