Overige video's

Rijst met gehaktballetjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 683 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g

Bereiden

  1. Vermeng het gehakt met de kruiden, het ei en het broodkruim tot een smeuïg geheel en rol er kleine balletjes van. Laat de balletjes in de koelkast opstijven.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat met het deksel op de pan uitstomen.
  3. Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de ketjap en een paar eetlepels water toe en laat op lage stand nog 5 minuten garen. Schep de rijst en boontjes erdoor en warm nog een enkele minuten mee.

Variatie

Gebruik in plaats van sperziebonen prei, bloemkoolroosjes of gesneden witte kool.

Voedingswaarde p.p.
Energie 683 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.