Overige video's

Gebakken garnalen met avocadosalade

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
2 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (296) Avocado (162)

Bereiden

  1. Meng de chilipoeder, geperste knoflook en peper door de garnalen.
  2. Boen de sinaasappel schoon, rasp 1 eetl. van de schil en pers de vrucht. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  3. Meng de (noten)olie met sinaasappelsap en 1/2 eetl. sinaasappelrasp, mosterd, peper en zout.
  4. Schep de dressing door de avocado en gemengde sla.
  5. Verhit de olie in een koekenpan of wok en roerbak hierin de garnalen 2-3 minuten.
  6. Verdeel de gebakken garnalen over de salade en garneer met bieslook en sinaasappelrasp.

Bereidingstip

In plaats van garnalen zijn reepjes kabeljauwfilet ook heel lekker.

Wijnadvies

Vul de glazen met een frisse witte Elzasser Pinot Blanc. Deze heeft iets vettigheid die bij de garnalen prima combineert. Of schenk Edelzwicker uit de Elzas (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
2 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (296) Avocado (162)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.