Overige video's

Gebakken camembert

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
14 g

Bereiden

  1. Leg de sla langs de rand van de borden. Houd in het midden van het bord een opening voor de camembert.
  2. Zet 4 kommen of diepe borden klaar. Vul de kommen met respectievelijk melk, bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel.
  3. Haal de camembert uit de verpakking en snijd de kaas in het gewenste aantal punten.
  4. Verhit een laagje olie in een koekenpan. Wentel elke punt camembert eerst door de melk, dan door de bloem, dan door ei en ten slotte door het paneermeel.
  5. Bak de gepaneerde camembert snel aan alle kanten in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Leg de camembert even op keukenpapier.
  6. Verdeel de kaaspunten over de borden en bestrooi ze met een beetje peterselie. Schep over elke punt kaas een lepel bosbessenjam.

Bereidingstip

Maak er een hoofdgerecht van door hier gebakken krieltjes bij te serveren.

Lekker met warm en knapperig stokbrood.

Wijnadvies

Schenk de Viña Maipo rosé door, voor een goede combinatie met zowel de kaas als de fruitige saus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.