Overige video's

Franse pruimentaart

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 184 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik bij voorkeur Reine Claudes en verwijder de pitten. Bij gebruik van een andere, grotere pruimensoort verdient het aanbeveling de harde velletjes te verwijderen en de pruimen in vieren te snijden.
  2. Smeer een ronde vuurvaste schaal met een middellijn van circa 24 cm in met de boter. Verdeel de pruimen over de bodem van de schaal.
  3. Maak een dik beslag van de bloem, melk, eieren, de suiker en het zout. Giet het beslag op de pruimen in de schaal.
  4. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of het beslag gaar is. Snijd de taart, die warm of lauw wordt gegeten, in punten.

Wijnadvies

Ga voor een zoete wijn, een Muscat de Rivesaltes, een Muscat de Frontignan of een soortgelijke zoete dessertwijn (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 184 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Ik 02-09-2019
Wat een slecht recept, denk dat deze fout over genomen is en nooit echt is uit geprobeerd...