Overige video's

Erwtensoep met roggebrood en spek

Een oer-Hollands recept: erwtensoep met roggebrood en spek. Snert is een gerecht dat in de winter zeker een keer op tafel moet verschijnen! Lekker met prei, knolselderij en spek!
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Print

Bereiden

  1. Stort de spliterwten in een zeef en spoel ze af.
  2. Breng 1,5 liter water aan de kook. Kook de spliterwten, die niet geweekt hoeven te worden, in ongeveer 40 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en na 30 minuten de preiringen.
  3. Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep.
  4. Snijd de gare karbonades in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Variatie

Serveer sneetjes roggebrood belegd met katenspek of Zeeuws spek bij de erwtensoep.

Wijnadvies

Geen dure wijn bij erwtensoep, wel een frisse doordrinker, bijvoorbeeld een sauvignon blanc van Jean Sablenay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.