Overige video's

Engelse kerstcake

20 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g

Bereiden

  1. Doe de gekonfijte kersen, sukadeblokjes, krenten, rozijnen, abrikozen, en dadels in een kom en roer de rum erdoor. Laat minstens 3 uur marineren.
  2. Verwarm de oven op 150ºC. Smeer de binnenkant van de vorm in met boter. Bestuif vervolgens met bloem.
  3. Zeef de gedroogde vruchten en vang de rum op. Doe de uitgelekte vruchten en alle noten in een kom. Voeg het gezeefde bakmeel en de koekkruiden toe. Meng door elkaar. Roer vervolgens de suiker erdoor en daarna de losgeklopte eieren. Meng alles goed door elkaar. Vul de bakvorm met dit mengsel.
  4. Bak de cake ca. 1,5 uur in de oven. Steek er een satéstokje in om te controleren of de cake gaar is. Giet de rum op de bovenkant. Laat de cake 10 minuten in de vorm staan. Haal het (stevige) baksel dan uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
  5. Verwarm de abrikozenjam in een sauspan en smeer ca. driekwart van de vloeibare jam op de bovenkant van de cake uit. Garneer met eventueel in plakjes gesneden gekonfijte kersen, de geschaafde amandelen en (eventueel in stukjes gesneden) abrikozen. Smeer ook deze garnering in met jam.
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.