Overige video's

Eendenborst met pikant zoete mangosalsa

Print

Voorbereiden

(De saus kan een paar uur tot een dag van tevoren worden gemaakt.) Verwarm de olie en fruit hierin de gesnipperde ui, peper, gember en knoflook op lage stand een paar minuten zonder dat ze verkleuren. Voeg de mango, de abrikozenstukjes en het sinaasappelsap toe en laat alles op lage stand circa 5 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met honing, zout en peper en laat al roerende afkoelen. Zet de afgekoelde salsa afgedekt in de koelkast. Neem de eendenborsten uit de koelkast en uit de verpakking en laat ze een half uur van tevoren op temperatuur komen. Bestrooi het vel met zout en het vlees met zout en peper.

Bereiden

  1. Verwarm de grillpan en leg de eendenborsten met de vetkant naar beneden in de pan. Laat op middelhoge stand in circa 5 minuten het vet smelten en bruin worden. Draai de filets om en bak nog 2 minuten.
  2. Neem ze uit de pan en laat ze afgedekt nog een paar minuten rusten voor u ze gaat trancheren.
  3. Verdeel de waterkers over 4 borden, schik hierop de plakjes eendenborstfilet en schep er een lepeltje salsa naast. Bestrooi het gerecht met het amandelschaafsel.

Bereidingstip

De mangosalsa is ook lekker met gegrilde kipfilet, of met gebakken kaas als vegetarisch gerecht.

Wijnadvies

Smaakt heerlijk met een eenvoudige Jean Sablenay Merlot. Met een Danie de Wet Cabernet/Merlot wordt het helemaal feest.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.