Overige video's

Courgettebootjes gevuld met kaas

4 gemiddeld hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g

Bereiden

  1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees klein.
  2. Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak even mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  3. Schep het courgette-uimengsel in een schaaltje en vermeng het met de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en verdeel de pijnboompitjes en de plakjes spek erover.
  5. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak de bootjes in circa 20 minuten bruin en gaar.

Bereidingstip

Lekker met rijst en een salade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.