Overige video's

Coq au vin blanc

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 935 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
34 g

Bereiden

  1. Bestrooi de kip met zout.
  2. Bak de spekblokjes iets uit in een braadpan en schep ze er uit.
  3. Smelt 125 gram boter in de braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan.
  4. Fruit de sjalotjes 2-3 minuten in het bakvet en haal ze uit de pan.
  5. Roerbak de wortel, knoflook zonder te kleuren en giet de wijn en bouillon erbij.
  6. Verwarm en voeg de kip, peterselie, tijm en laurier toe. Stoof circa 1 uur zachtjes met het deksel op de pan.
  7. Verhit 25 gram boter en bak de champignons hierin kort. Kneed intussen 50 gram boter met de bloem tot een balletje (beurre manié).
  8. Voeg de laatste 5 minuten van de stooftijd de spekjes, sjalotjes en champignons toe aan de kip. Bind het vocht met verkruimelde beurre manié en kook de saus 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verwijder de takjes peterselie, tijm en laurierblaadjes. Serveer met rijst of stokbrood.

Bereidingstip

Aan witte wijn in de coq au vin kun je kiezen voor chardonnay, sauvignon blanc of riesling.

Lekker erbij: bestrijk sneetjes stokbrood met gehalveerde teentjes knoflook, sprenkel er olijfolie over en rooster het brood onder een hete ovengrill.

Voedingswaarde p.p.
Energie 935 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
34 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.