Overige video's

Citroenpasta met geroosterde zalm

Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
6 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Rasp 1 eetlepel van de citroenschil en pers de vruchten uit.
  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak deze 2 minuten.
  4. Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de rest van de olijfolie en peper en zout erdoor.
  5. Bestrijk de zalmmoten met de roerbakolie. Rooster ze 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan.
  6. Schep de afgegoten pasta met de rest van de olijfolie door het citroen-courgettemengsel en warm goed door.
  7. Serveer de zalm op een bedje van citroenpasta bestrooid met de Italiaanse kruiden.

Bereidingstip

Lekker met een salade van rucola met geroosterde pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas en een dressing met notenolie.

De zalmmoten kunnen worden vervangen door zalmforelfilets, tonijn of tilapia.

Neem komkommer in plaats van courgette.

Wijnadvies

Eén en al lentefrisheid hier, kies dan voor een frisse, droge witte wijn: een Italiaanse Verdicchio of Soave, een Duitse Classic Riesling of een Franse Entre-deux-Mers.

Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.