Overige video's

Citroenkip met peterselie en munt

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
4 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak de kip aan alle kanten bruin. Schep de kipdelen met een schuimspaan uit de pan.
  2. Voeg de gember, peper en knoflook aan het bakvet toe en bak deze 1 minuut.
  3. Roer er kerrie, komijn, koriander, zout en cayennepeper naar smaak door en verwarm alles nog 1 minuut.
  4. Leg de kip terug in de pan, voeg de bouillon, het citroensap en de -rasp toe.
  5. Breng alles aan de kook en laat de kip met het deksel op de pan nog 25 minuten zachtjes stoven. Roer de peterselie en munt erdoor.
  6. Serveer de kip met blaadjes munt en schijfjes citroen.

Bereidingstip

Lekker met tagliatelle en tomatensalade of broccoli.

Variatie

Vervang de peterselie en munt door koriander en bieslook.

Wijnadvies

Dit frisse gerecht vraagt om een 'citroenfrisse' witte wijn, bijvoorbeeld een Kaapse sauvignon blanc van Berg Schaduw.

Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.