Overige video's

Chocolademascarpone met sinaasappel

6 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
20 g

Bereiden

  1. Roer de poedersuiker door de mascarpone.
  2. Doe de geraspte schil in het sinaasappelsap van 1 sinaasappel en laat een uur staan.
  3. Snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliezen uit van de tweede sinaasappel.
  4. Verdeel de mascarpone in twee porties van 250 gram. Roer de geraspte chocola door de ene portie.
  5. Klop circa 4 eetlepels sinaasappelsap met de gemarineerde schilletjes door de rest van de mascarpone tot een lobbig mengsel.
  6. Verdeel de chocolade-mascarpone over zes hoge glazen. Leg hier stukjes sinaasappel op. Dek deze laag af met de sinaasappel-mascarpone. Garneer met een blaadje munt.

Bereidingstip

Besprenkel de stukjes sinaasappel met sinaasappellikeur of rum.

Wijnadvies

Selecteer een licht zoete (medium) Sherry of een stroperige ultrazoete Sherry Pedro Ximénez. Serveer ze lekker koel, rond de 10°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
20 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.