Overige video's

Chinese kool met gehaktballetjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g

Bereiden

  1. Blancheer de koolrepen heel kort in de kokende bouillon en spoel ze dan onder koud water af. Bewaar de bouillon.
  2. Kneed ondertussen het gehakt met de noten, sambal, ei, wat zout en peper en indien nodig wat paneermeel door. Rol er kleine balletjes van.
  3. Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de rijst toe en roer even om. Giet er zoveel bouillon bij dat de rijst ruim onderstaat en roer even door.
  4. Laat de rijst op lage stand in circa 10 minuten met deksel op de pan gaar koken en daarna uitstomen.
  5. Verwarm de rest van de olie in een wok en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en roerbak de kool in het overgebleven bakvet circa 2 minuten.
  6. Schep de balletjes door de kool en breng op smaak met wat ketjap. Serveer direct met de rijst.

Bereidingstip

Lekker met gebakken uitjes of geroosterde sesamzaadjes

Variatie

Cashewnoten kunnen worden vervangen door pinda's.

Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.