Overige video's

Aardappel gevuld met garnalen

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 203 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
2 g

Voorbereiden

Borstel de aardappelen schoon en prik ze hier en daar in met een vork of satéprikker. Leg ze op een platte magnetron- of ovenschaal en zet ze onafgedekt 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron of bestreken met olie circa 45 minuten in een oven van 200°C. Meng de kwark of zure room met tomatenpuree, whisky of cognac, citroensap en de helft van de garnalen.

Bereiden

  1. Snijd de gare aardappelen open, schep de vulling erin en verdeel de rest van de garnalen erover.
  2. Snijd de citroen in plakjes, snijd deze tot de helft in en zet op de aardappelvulling. Garneer met dille.

Bereidingstip

Lekker met een komkommertomatensalade.

Variatie

In plaats van garnalen is in reepjes gesneden gerookte zalm ook heel lekker.

Wijnadvies

Bij zo'n fris gerecht hoort een frisse witte wijn: Touraine sauvignon blanc, muscadet, Elzasser of Duitse riesling.

Voedingswaarde p.p.
Energie 203 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.