Overige video's

Bruine bonensoep

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
10 g
Hoofdingrediënten Salami (60) Winterwortel (195)

Bereiden

  1. Verhit de olie in de soeppan en laat het spek uitbakken. Laat de worst een paar minuten meebakken.
  2. Voeg de ui, de knoflook en de wortel toe en laat fruiten tot de ui glazig is.
  3. Voeg de tomaat, de bruine bonen, de kerrie, de verkruimelde bouillontabletten en een halve liter water toe.
  4. Breng aan de kook en laat de soep met het deksel op de pan circa 6 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met de azijn en wat zout en peper en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Bereidingstip

Vervang de salami eventueel door een in plakjes gesneden rookworst.

Laat voor een vegetarische soep het spek en de worst achterwege. Zet dan versgeraspte kaas op tafel.

Schep voor een gebonden soep de helft in een andere pan, pureer met de staafmixer en roer door de rest van de soep.

Geef er knapperig brood bij.

Wijnadvies

Verwen deze maaltijdsoep met een Elzasser Riesling of een Italiaanse Pinot Grigio (9-11°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
10 g
Hoofdingrediënten Salami (60) Winterwortel (195)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Lucie 30-11-2019
De soep is lekker, goed gevuld, maar....té zout! Doe er dus géén extra zout op!
Dit komt waarschijnlijk door de salami en de spekblokjes.
Verder is de vulling o.k. Misschien de helft minder salami?