Overige video's

Brabantse preisoep

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de prei en aardappel 3 minuten.
  2. Voeg de rijst toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 20 minuten.
  3. Bak intussen de spekreepjes krokant en voeg deze bij de soep. Voeg peper naar smaak toe en serveer het roggebrood bij de soep.

Variatie

Neem in plaats van spekreepjes in plakken gesneden saucijsjes. Laat voor een slankere versie de spekreepjes achterwege. Besmeer het roggebrood met mosterdboter: boter gemengd met grove mosterd en wat citroensap.

Wijnadvies

Wilt u misschien een glaasje Brabantse witte wijn bij uw soepje? Een witte cuvée van Wijngaard De Linie uit Maden zal hier zeker goed smaken. Anders misschien een lekker blond of licht bruin biertje naar keuze.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.