Overige video's

Bospaddestoelensoep

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g

Bereiden

  1. Snijd 400 g paddenstoelen in stukjes.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddestoelen 3 minuten.
  3. Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten.
  4. Snijd de rest van de paddenstoelen in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.
  5. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
  6. Roer de kookroom en de gebakken paddestoelen erdoor en verwarm de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes.

Variatie

Maak de soep iets pittiger door er 1 theel. kerriepoeder aan toe te voegen. Het is lekker om 1 eetl. grove mosterd door de soep te roeren.

Wijnadvies

Drink de Chardonnay door of kies voor een soortgelijke stevige witte wijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.