Overige video's

Bolognesesaus met rode wijn

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g

Bereiden

  1. Verwarm de olie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien toe en laat al roerbakkend in circa 5 minuten goudbruin bakken.
  2. Roer de groenteblokjes, gedroogde kruiden en knoflook erdoor en bak nog enkele minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even om te ontzuren. Giet dan de wijn erbij en laat op middelhoge stand iets inkoken.
  4. Voeg tomaten en bouillontablet toe en laat met het deksel op de pan nog 20-30 minuten zachtjes pruttelen tot de saus dikker is. Breng verder op smaak met zout en peper.

Bereidingstip

Lekker met spaghetti of als basissaus voor een lasagne.

Wijnadvies

Kan natuurlijk eenvoudig en smakelijk op zijn Italiaans: met onze rode Italiaanse Landenwijn. Maar de bolognesesaus een nog internationaler tintje geven kan ook. Met Koopmanskloof Fairtrade Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.