Overige video's

Bloemkoolschotel met ham en kaas

Oud maar goud: bloemkoolschotel met ham en kaas. Een klassiek recept met bloemkool dat je eens in de zoveel tijd gewoon zelf wil maken. Bloemkool is niet voor niets een van de meest gegeten groenten in Nederland.
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
15 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af.
  3. Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml.
  4. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak even mee. Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in een ingevette ovenschaal en giet de saus eroverheen.
  6. Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.

Variatie

In plaats van brie is camembert of Hollandse boerenkaas ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.