Overige video's

Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
9 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (81)

Bereiden

  1. Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten.
  2. Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.
  3. Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe.
  4. Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Verdeel de hamreepjes erover. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.

Variatie

Maak er een mosterdsaus van door in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel kerriepoeder toe te voegen samen met 1 eetlepel mosterd. Combineer bloemkool met broccoli. Serveersuggestie: Lekker met gebakken aardappels of rösti.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
9 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (81)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.