Overige video's

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons

8 gemiddeld hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
  3. Schep de plakjes in een kom.
  4. Bak vervolgens in 2 eetlepels olijfolie de uiringen in ca. 15 minuten zacht en glazig. Schep de uiringen uit de pan bij de champignonplakjes.
  5. Voeg aan deze vulling voor de taartjes de tijmblaadjes toe en meng door elkaar. Leg de nét ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar, maar wel met 2 cm tussenruimte, op het bakpapier.
  6. Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei. Schep in het midden van de plakjes wat vulling. Zorg ervoor dat ongeveer 1,5 cm van de randen vrij blijft. Tijdens het bakken zullen deze randen iets omhoog komen.
  7. Strooi geitenkaas op de vulling. Bak de taartjes in ca. 15 minuten gaar. Het deeg is dan goudbruin van kleur. Dien de taartjes warm op.

Bereidingstip

Het beste bakresultaat wordt bereikt met nét ontdooid deeg dat koud is maar tijdens de behandeling niet breekt.

Voeg voor een niet-vegetarische variatie 50 gram in reepjes gesneden rauwe of gekookte ham toe.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.