Overige video's

Biefstuk met champignons

1 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
21 g

Bereiden

  1. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snipper de ui. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
  2. Braad de biefstuk op de gebruikelijke manier in de boter. Neem uit de pan en laat afgedekt rusten.
  3. Bak de champignons op hoog vuur een paar minuten in het braadvet. Draai de warmtebron iets lager en voeg de ui toe. Laat meebakken tot de ui glazig is. Roer er de kookroom door en laat circa 5 minuten stoven.
  4. Roer er de kruiden door en breng verder op smaak met wat zout en peper en het citroensap of de aceto balsamico. Eet met geroosterd brood.

Bereidingstip

Aceto balsamico is een bijzonder geurige donkergekleurde Italiaanse azijn die in kleine flesjes te koop is. Citroensap is eveneens in (plastic) flesjes verkrijgbaar die in de koelkast kunnen worden bewaard.

Laat een paar plakjes in reepjes gesneden ham of ontbijtspek met de ui meebakken.

Breng desgewenst verder op smaak met een scheutje sherry, cognac of madeira.

Laat de biefstuk achterwege en eet de champignons op geroosterd brood.

Wijnadvies

Gaat heerlijk samen met een glas jonge rode Bordeaux, eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Merlot (16-18°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
21 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.