Pluk de lente

Pluk de lente

Vier het voorjaar met Koningsdag en het Suikerfeest!

Wij zijn gek op kleur! Aan de bomen, in de lucht én op ons bord. Want het oog wil natuurlijk ook wat. Van verse groene kruiden in je soep tot voorjaarsfruit in je toetje: daar wordt toch iedereen blij van? Ga dit voorjaar voor verse, lokale seizoensgroenten, zoals de oer-Hollandse prei. Ook vieren we deze maand Koningsdag en het Suikerfeest, dus daar kunnen heerlijke recepten ook niet van ontbreken. Benieuwd naar alle recepten? Bekijk het magazine hier.

Koningsdag recepten

Vier de verjaardag van onze koning met feestelijke oranje traktaties. We gaan vorstelijk genieten met Koningsdag recepten! Denk aan een koninklijk lekkere taart, feestelijke traktaties voor op de vrijmarkt en lekkers voor bij de koffie en borrel.

Alle Koningsdag recepten

Suikerfeest recepten

Zoete baksels zijn perfect om de ramadan mee af te sluiten, of gewoon als lekkers voor bij de thee! Vooral de dadelkoekjes zijn echte klassiekers tijdens het Suikerfeest. De koekjes zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook nog eens heel feestelijk om te zien.

Bak zelf dadelkoekjes!

Uit het seizoen: prei

Gebakken, gekookt, gestoofd of rauw: met prei kun je eigenlijk bijna alles. Laat deze groene gangmaker schitteren als bijgerecht of geef ‘m de glansrijke hoofdrol. Of je nu gaat voor de gouwe ouwe preischotel of ‘m in een modern jasje stopt, prei is een echte allemansvriend.

Alle recepten met prei

Soep & tosti recepten

Een knapperige tosti en een warme kom soep zijn hét iconische duo wanneer het aankomt op comfort food. Heerlijk tijdens lentedagen waarop het zonnetje nog wat verlegen is. Want zonnestralen of niet, van deze combi’s ga jij sowieso stralen.

Alle soep recepten