Kersttype: Piek

Kersttype: Piek

Alles uit de kast

Een echte hobbykok: dat ben jij! Jij houdt wel van wat uitdaging in de keuken en draait je hand niet om voor een uitgebreid kerstdiner. Met dit menu piek je pas echt tijdens de feestdagen. Op deze pagina vind je alle recepten die goed bij jou passen!

Kerst inspiratie nodig?

In de zomer droom je al over een prachtig verlichte kerstboom en een tafel vol lekkers. Jij leeft voor kerst. Weken van tevoren blader je al door magazines. Er mag niks misgaan met kerst! Je houdt ervan om nieuwe smaken te ontdekken met onbekende recepten en bijzondere ingrediënten. Hier vind je kerstrecepten die bij jou passen.

Piek tafelstyling

Als je alles uit de kast haalt voor het eten, mag de tafel daarbij natuurlijk niet achterblijven! Zo creëer je een restaurantsfeer bij jou thuis.

  • Maak van tevoren een tafelschikking en zet naam- en/of menukaartjes klaar voor je gasten.
  • Plaats speciale onderborden of grotere borden onder de dinerborden en leg het bestek net als in een restaurant in de juiste volgorde ernaast: zo eet je altijd van buiten naar binnen. Zorg ook voor meerdere glazen.
  • Ga helemaal los met de decoratie op tafel. Van alles in één thema tot feestelijke kandelaars, pailletten en glitters. Vandaag mag het allemaal!

Type: Kerstbal

Eindeloos kokkerellen? Niet jouw ding. Je houdt in het dagelijks leven al genoeg ballen in de lucht. Jij gaat dit jaar voor een echt stressloze kerst, op jouw manier. Jij gaat dit jaar voor kant-en-klaar met een beetje van jezelf. Bekijk in het Kerstbal menu welke recepten bij het Kerstbal type passen!

Bekijk het Kerstbal menu

Type: Slinger

Je vindt het leuk om kerst te vieren en er iets speciaals van te maken. Je hangt graag zelf de slingers op. Maar dat betekent niet dat je uren in de keuken wilt staan. Jij gaat dit jaar voor minimale inspanning, maximaal effect. Bekijk in het Slinger menu welke recepten bij het Slinger type passen!

Bekijk het Slinger menu
Kerstvoorgerechten
Kerstvoorgerechten

Van amuses tot soep

Meer starters
Kersthoofdgerechten
Kersthoofdgerechten

Hét pronkstuk van het kerstdiner

Meer inspiratie
Kerstnagerechten
Kerstnagerechten

Desserts voor een grande finale

Meer desserts
Kerstrecepten
Kerstrecepten

Doe inspiratie op en bekijk alle kerstrecepten

Alle inspiratie