Geniet van 100% Italiaanse tomaten

Van familieboerderij tot familiebedrijf

Sinds 1899 maakt het familiebedrijf Mutti in Parma al tomaten in blik, passata en tomatenpuree. Inmiddels werkt de derde generatie Mutti in het bedrijf, onder leiding van Francesco Mutti. Onze producten zijn exclusief van 100% Italiaanse tomaten gemaakt, gekweekt en geoogst door meer dan 400 vertrouwde boeren die ons voorzien van de beste selectie rijpe tomaten. De zorg en passie waarmee wij de tomaten verwerken is gericht op het behouden van de verse en authentieke smaak van Italiaanse tomaten, en dat proef je.

De kwaliteit en smaak van 100% Italiaanse tomaten

Alles over Mutti

Van snelle maaltijden tot Mediterrane klassiekers

Bekijk de recepten

Voor elke maaltijd een passend tomaten product

Bekijk de producten

De smaak van tomaten behouden vanaf veld tot tafel

Van veld tot tafel

De familie Mutti

In 1850 startte de overgrootvader van Francesco Mutti zijn familiebedrijf Mutti, met tomaten die groeiden onder de Italiaanse zon. In 1899 begon de familie Mutti bovendien met het verwerken van de tomaten tot producten. Voorlopers van de gezeefde tomaten (Passata), fijne tomatenpulp (Polpa), gepelde tomaten (Pelati), kerstomaten uit blik en alle andere Mutti-producten die je nu in de winkel ziet. Francesco nam het bedrijf in 1994 over met een duidelijk motto: “Om échte kwaliteit te houden is het belangrijk om nooit compromissen te sluiten. We zijn in de loop der jaren gegroeid, maar steeds alleen wanneer het mogelijk was om met de groei óók de kwaliteit te behouden. Zo ontwikkelt Mutti al 120 jaar lang met veel liefde de best mogelijke Italiaanse tomatenproducten voor jouw keuken.”

Paccheri met tomaat, basilicum en buffelmozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 ml olijfolie
  • 1 ui in – dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook – in plakjes
  • 1 tl chilivlokken
  • 75 g zwarte olijven – zonder pit, grof gehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 400 g kerstomaten – blik
  • zout en peper
  • 400 g zeebaarsfilet – met huid
  • handvol peterselieblaadjes – grof gehakt
  • knapperig brood – voor erbij

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in tot ze heel licht beginnen te kleuren. Voeg de chilivlokken en de olijven toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de witte wijn en laat kort inkoken. Voeg de kerstomaten, 200 ml water en wat zout en peper toe en breng aan de kook.
  2. Zet het vuur laag en leg de zeebaarsfilet met de huid naar beneden in de pan. Leg een deksel op de pan en smoor de vis in 8-10 minuten rustig gaar. Garneer met de peterselie en serveer met knapperig brood.

Zeebaars gepocheerd in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 el + extra olijfolie
  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 400 g gepelde tomaten – pelati, blik
  • zout en peper
  • 300 g paccheri – buisvormige pasta, evt. andere soort zoals rigatoni
  • 1 bos basilicum – alleen de blaadjes
  • 1 bol buffelmozzarella

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui
    en de knoflook glazig in maar laat ze niet bruin kleuren. Voeg de chilivlokken toe en fruit nog
    1 minuut. Voeg de tomaten toe en druk ze stuk met een houten lepel. Breng aan de kook en laat ca. 30 minuten op laag vuur pruttelen tot de saus ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook de paccheri volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus, verwarm het geheel nog ca. 5 minuten op laag vuur en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur. Bewaar wat basilicum voor de garnering en roer de overige basilicumblaadjes door de pasta. Verdeel de pasta over borden. Scheur de buffelmozzarella in stukken verdeel ze over de pasta. Maak af met nog wat lekkere olijfolie en basilicumblaadjes.