Maaltijdsalade recepten

Maaltijdsalade recepten

Lekkere recepten voor vullende salades

Op zoek naar lekkere recepten voor een maaltijdsalade? Bij Boodschappen ben je aan het goede adres. Helemaal handig als het dan ook meteen een maaltijdsalade is, die vullend genoeg is voor een maaltijd. Met deze verrassende salades kun je alle kanten op. Bekijk hier alle maaltijdsalade recepten!

Vullende salades

maaltijdsalade

Hoe maak je een maaltijdsalade vullend? Een goedgevulde maaltijdsalade is licht, maar toch vullend en voedzaam. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten van maaltijdsalades en ze zo aanpassen aan wat je lekker vindt. Tip: probeer seizoensgebonden ingrediënten te gebruiken. Vul sla aan met koolhydraat- en eiwitbronnen, zoals kip, makreel of geitenkaas en couscous, rijst, pasta of quinoa. Ook aardappelen, peulvruchten, bonen, noten zijn goede aanvullingen. En heel veel groenten kunnen natuurlijk niet ontbreken! Vind je je maaltijdsalade nog niet vullend genoeg? Je kunt er altijd een sneetje brood bij serveren.

Maaltijdsalade met zalm

Zin in een maaltijdsalade met zalm? Goed idee! Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 1 keer per week vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals zalm. De zachte, zilte smaak van zalm past bij bijna elk ingrediënt. Of je hem nu rookt, grilt of stoomt, deze topper stelt nooit teleur. Bovendien bevat zalm veel eiwitten en B-vitamines.

Fris & fruitige salades
Fris & fruitige salades

Zomersalades met sappige fruit

Meer lekkere salades
Salades bij de bbq
Salades bij de bbq

Salades vol kleur, vitamines en frisheid

Meer salades