Thuis Mediterraans genieten met Salakis

Thuis Mediterraans genieten met Salakis

Authentiek Grieks

Geniet van Griekse kaas zoals het bedoeld is. Gemaakt onder de Griekse zon, van Griekse schapen- en geitenmelk. Proef de smaak van echt Grieks in Salakis. De mediterraanse keuken is wereldberoemd om zijn eenvoud, smaak en verse ingrediënten. Salakis brengt de smaken van het Zuiden naar jouw bord met onder meer feta, halloumi en tzatziki. Gemaakt volgens traditioneel recept met alleen maar pure, Griekse ingrediënten. Salakis, thuis mediterraans genieten!

Authentiek Grieks

Authentieke feta, gemaakt van 100% griekse schapen-en geitenmelk, brengt een frisse smaak aan al je gerechten. Probeer nu ook de heerlijk milde witte kaas gemaakt van koemelk.

Spreads & Dips

Salakis spread, een heerlijke smeerbare kaas die de smaken van echte natuurlijke feta en Griekse yoghurt combineert, gebaseerd op een traditioneel Grieks recept. Of ga voor de traditionale Griekse tzaziki dip van Salakis.

Halloumi

Heerlijke grillkaas, speciaal voor warm gebruik, behoudt zijn vorm en textuur tijdens het bakken en grillen. Ideaal voor in een salade, op de BBQ of als vleesvervanger bij je gerecht.

Koken met Salakis

Maak de lekkerste koude en warme gerechten uit de Griekse en mediterraanse keuken met Salakis. Laat je hieronder inspireren of op www.salakis.nl

Griekse pastasalade met Feta

Bereidingstijd 20 minuten
Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten

  • 150g Salakis Feta
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250g risonirijst
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • Peper
  • Zout
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Snijd de komkommer in blokjes en de ui in dunne halve ringen. Halveer de olijven.
  4. Snijd de Feta in blokjes.
  5. Giet de pasta af en houd de pasta in een zeef kort onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
  6. Doe de pasta in een grote kom.
  7. Doe ook de de tomaatjes, de komkommer, de ui, de Feta en de olijven erbij. Schep goed door elkaar.
  8. Voeg naar smaak wat citroensap toe en breng verder op smaak met peper en een beetje zout. Schep alles goed door elkaar.

Broodje met gegrilde halloumi en tomatentapenade

Bereidingstijd 10 minuten
Dit recept is voor 10 personen

Ingrediënten

  • 4 broodjes naar keuze
  • 200 gram Salakis Halloumi
  • 125 gram tomatentapenade (kant-en-klaar)
  • 2 avocado’s
  • ¼ komkommer
  • 2 takjes basilicum
  • Rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2.  

    Rooster als je dat lekker vindt de broodjes in de oven, ingevet met wat olijfolie. Bak ze mooi goudbruin.

  3.  

    Snijd de halloumi in plakken van 0,5 centimeter.

     

  4. Verwarm een grillpan op hoog vuur zodat de pan goed warm wordt. Gril de plakken halloumi tot ze mooie streepjes krijgen. Neem uit de pan en leg ze op een bord.
  5.  

    Besmeer de broodjes met de tomatentapenade.

     

  6. Snijd de avocado en de komkommer in dunne plakjes en verdeel ze over het brood. Beleg ze daarna met de plakken gegrilde halloumi, pijnboompitjes en blaadjes basilicum en de rucola.

     

  7. Nu hoef je alleen nog maar dat Cypriotische terrasje aan de kust erbij te denken en te genieten van je lunch
  8. Tip: heb je geen grillpan, dan kun je halloumi ook in een normale pan bakken.

Quiche met courgette en Feta

Bereidingstijd 60 minuten
Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 170 gram bloem
  • 30 gram maizena
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 90 gram boter (in blokjes gesneden)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel met ijskoud water

Voor de garnering:

  • 1 versnipperde ui
  • 4 courgettes in dunne plakjes (ca. 1 kilogram)
  • Een handvol gehakte muntblaadjes
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • 10 centiliter vloeibare room
  • 50 gram geraspte Emmentaler
  • 150 gram verkruimelde Salakis feta

Bereiding

Het deeg:

  1. Meng de bloem, het zout en de oregano in een kom.
  2. Voeg de boter toe en meng met je vingertoppen tot je een zanderige textuur krijgt (als een crumble).
  3. Voeg vervolgens het ei toe, dan het water en meng tot er een homogene, niet-plakkerige bol ontstaat. Voeg indien nodig meer bloem toe.
  4. Laat het deeg minstens 1 uur rusten.

De garnering:

  1. Bak de uien op middelhoog / hoog vuur in een pan tot ze transparant worden.
  2. Voeg de courgette, munt en knoflook toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten sudderen op middelhoog vuur zonder deksel, af en toe roeren.
  3. Verwarm de oven voor op 190° C.
  4. Klop in een slakom 3 eieren los en meng met de room en de Emmentaler. Voeg ongeveer 2/3 van de verkruimelde Salakis feta toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Wil je de bovenkant van de taart versieren met courgette, houd dan een ​​paar plakjes apart. Voeg de rest van de courgette toe aan de slakom en mix.
  6. Rol het deeg uit en leg het op een taartplateau.
  7. Giet de bereiding over het deeg en strooi de rest van de verkruimelde feta erover.
  8. Bak 35 tot 40 minuten op 190° C.
  9. Laat de quiche even afkoelen voor het serveren en geniet van authentiek Grieks!