Maak je maaltijd nog lekkerder

Maak je maaltijd nog lekkerder

Met de sauzen van Knorr

De lekkerste kerstgerechten maak je met de sauzen van Knorr. Alle sauzen zijn binnen een handomdraai te maken en maken je kerstgerecht helemaal af.

Mix voor Stroganoff saus

Knorr Stroganoffsaus is een goede oplossing om een romig tintje aan je vlees te geven. Zoals je van Knorr bent gewend, staat de saus binnen één handomdraai op tafel. Je hebt enkel water nodig om de Knorr Stroganoffsaus op smaak te brengen. Vervolgens moet de saus nog even in een pannetje en het is klaar. Hierdoor is de saus geschikt voor iedere hobbykok.

Mix voor jachtsaus

Bij een goed stuk vlees hoort een goede saus. Probeer Knorr Jachtsaus om vlees goed op smaak te brengen. Knorr Jachtsaus is een overheerlijke jachtsaus en smaakt goed bij wild, biefstuk, varkensvlees en rundvlees. De jachtsaus heeft een krachtige smaak en proeft authentiek. Het is gebaseerd op het officiële recept en kent de subtiele smaak van paddenstoelen. Met de Knorr Jachtsaus haal je zelf het vleesrestaurant naar huis zonder je uit te hoeven sloven in de keuken. De saus is naast overheerlijk, erg makkelijk in gebruik.

Champignon roomsaus

Soms heb je zin om je vleesgerecht net even een ander wat lekkerder te maken dan normaal. Knorr champignonroomsaus is de perfecte saus om dat heerlijke gerecht mee te bereiden. Serveer de saus bij o. A. Varkenshaas, biefstuk, gehakt en kip. De saus is overheerlijk heeft een pure smaak van champignons. De Knorr champignonroomsaus is een boterzachte saus en daarmee romig van smaak, zoals het hoort. De saus is naast overheerlijk, snel en makkelijk in gebruik. Haal met de Knorr champignonroomsaus eenvoudig het culinaire in jezelf naar boven. Vlees met Knorr champignon roomsaus Smaakt erg goed in combinatie met aardappeltjes en verse groenten, bijvoorbeeld sperziebonen.

Peper roomsaus

Soms heb je zin om je vleesgerecht net even een ander wat pittiger te maken dan normaal. Knorr peperroomsaus is de perfecte saus om dat heerlijke gerecht mee te bereiden. Serveer de saus bij o. A. Varkenshaas, biefstuk, gehakt en kip. De saus is overheerlijk heeft een pure, pittige smaak van peper. De saus is bereid met peperkorrels. De Knorr peperroomsaus is ondanks de pittige peper een boterzachte saus en daarmee romig van smaak, zoals het hoort. De saus is naast overheerlijk, makkelijk in gebruik. Haal met de Knorr peperroomsaus eenvoudig het culinaire in jezelf naar boven. Je kunt eindeloos varieren met de sauzen van knorr. Voeg naar smaak verse kruiden aan de saus toe. Vlees met Knorr peperroomsaus Smaakt erg goed in combinatie met aardappeltjes en verse groenten, bijvoorbeeld sperziebonen.

Biefstuk met cantharellen en jachtsaus

30 minuten – 4 personen

Met dit recept voor biefstuk met cantharellen en jachtsaus zet je een feestelijk gerecht op tafel. Vervang de biefstuk door hertenbiefstuk voor een wild gerecht.

Ingrediënten

4 biefstukken à 130 g
12 kleine aardappelen
4 el olijfolie
grof zeezout
1 ui
250 g cantharellen
500 g kant en klare rode kool (pot)
30 g kruidenboter
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 zakje Knorr Jachtsaus à 27 g
Extra nodig: ingevette bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de aardappelen goed en snijd ze om de 3 mm in. Zorg dat je aardappels niet helemaal door snijdt. Leg de aardappelen op een ingevette bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olie en wat grof zeezout. Pel en snipper de ui. Borstel de cantharellen voorzichtig schoon en snijd grote cantharellen grof.
  2. Bak de aardappelen 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en strooi vlak voordat ze klaar zijn de Parmezaanse kaas over de aardappelen. Verwarm intussen de rode kool.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur aan beide kanten bruin en vanbinnen naar wens rood of rosé. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze rusten.
  4. Verhit 1 lepel olie in dezelfde pan en bak ui en de cantharellen, al omscheppend 3 minuten. Voeg de kruidenboter toe wanneer de paddenstoelen bijna klaar zijn.
  5. Bereid de jachtsaus volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de biefstukken met gebakken cantharellen, de aardappelen, rode kool en de jachtsaus.

Knapperige gevulde kipfilet met kaas en Parmaham

55 minuten – 4 personen

Maak deze knapperige gevulde kipfilet met kaas en Parmaham voor kerst en zet binnen een uur een verrukkelijk en feestelijk kipgerecht op tafel!

Ingrediënten

1 kleine bloemkool
250 g cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
4 kipfilets
120 g blauwe kaas (of brie of belegen geitenkaas)
plakken parmaham
3.5 el olijfolie
300 g tagliatelle
1 zakje Knorr Peperroomsaus à 30 g
200 g jonge bladsla
60 ml Calvé Caesar salad dressing
1.5 el geroosterde pijnboompitten
• Extra nodig: invette bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en halveer de cherrytomaten. Pel de knoflook.
  2. Schep de bloemkool met 1½ eetlepel olijfolie en versgemalen peper naar smaak door elkaar. Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten lichtbruin. Schep ze tussentijds een keer om. Neem ze uit de oven en laat de roosjes afkoelen. Temper de oven tot 180 °C.
  3. Snijd de kipfilets in de lengte in maar niet helemaal door. Vul elke kipfilet met 30 g kaas. Vouw de kipfilet dicht en rol de parmaham er omheen. Leg ze op een ingevette bakplaat.
  4. Bak de kipfilets in ± 12 minuten in de voorverwarmde oven helemaal gaar.
  5. Kook gelijktijdig de tagliatelle volgens de bereidingswijze beetgaar. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een steelpannetje. Neem de pan van het vuur en knijp de knoflook erboven uit. Bereid de peperroomsaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  6. Maak de bladsla met de dressing aan en schep de bloemkool erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten. Giet de pasta af en schep er de tomaatjes en de knoflook met de olie door. Snijd de kipfilets schuin doormidden en serveer ze met de peperroomsaus, de pasta en de salade.