Heerlijke sauzen van Knorr

Heerlijke sauzen van Knorr

Perfect voor de feestdagen

Het is weer tijd voor de feestdagen. Geniet ervan dit jaar met de sauzen van Knorr. Je maakt deze kerstgerechten met lekker veel groente en het ziet er ook nog eens heerlijk feestelijk uit.

Biefstuk met cantharellen en jachtsaus

Ingrediënten

4 biefstukken à 130 g
12 kleine aardappelen
4 el olijfolie
grof zeezout
1 ui
250 g cantharellen
500 g kant en klare rode kool (pot)
30 g kruidenboter
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 zakje Knorr Jachtsaus à 27 g
Extra nodig: ingevette bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de aardappelen goed en snijd ze om de 3 mm in. Zorg dat je aardappels niet helemaal door snijdt. Leg de aardappelen op een ingevette bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olie en wat grof zeezout. Pel en snipper de ui. Borstel de cantharellen voorzichtig schoon en snijd grote cantharellen grof.
  2. Bak de aardappelen 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en strooi vlak voordat ze klaar zijn de Parmezaanse kaas over de aardappelen. Verwarm intussen de rode kool.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur aan beide kanten bruin en vanbinnen naar wens rood of rosé. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze rusten.
  4. Verhit 1 lepel olie in dezelfde pan en bak ui en de cantharellen, al omscheppend 3 minuten. Voeg de kruidenboter toe wanneer de paddenstoelen bijna klaar zijn.
  5. Bereid de jachtsaus volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de biefstukken met gebakken cantharellen, de aardappelen, rode kool en de jachtsaus.

Tips

Vervang de biefstuk door hertenbiefstuk voor een wild gerecht.

Knapperige gevulde kipfilet met kaas en Parmaham

Ingrediënten

1 kleine bloemkool
250 g cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
4 kipfilets
120 g blauwe kaas (of brie of belegen geitenkaas)
plakken parmaham
3.5 el olijfolie
300 g tagliatelle
1 zakje Knorr Peperroomsaus à 30 g
200 g jonge bladsla
60 ml Calvé Caesar salad dressing
1.5 el geroosterde pijnboompitten
• Extra nodig: invette bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en halveer de cherrytomaten. Pel de knoflook.
  2. Schep de bloemkool met 1½ eetlepel olijfolie en versgemalen peper naar smaak door elkaar. Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten lichtbruin. Schep ze tussentijds een keer om. Neem ze uit de oven en laat de roosjes afkoelen. Temper de oven tot 180 °C.
  3. Snijd de kipfilets in de lengte in maar niet helemaal door. Vul elke kipfilet met 30 g kaas. Vouw de kipfilet dicht en rol de parmaham er omheen. Leg ze op een ingevette bakplaat.
  4. Bak de kipfilets in ± 12 minuten in de voorverwarmde oven helemaal gaar.
  5. Kook gelijktijdig de tagliatelle volgens de bereidingswijze beetgaar. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een steelpannetje. Neem de pan van het vuur en knijp de knoflook erboven uit. Bereid de peperroomsaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  6. Maak de bladsla met de dressing aan en schep de bloemkool erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten. Giet de pasta af en schep er de tomaatjes en de knoflook met de olie door. Snijd de kipfilets schuin doormidden en serveer ze met de peperroomsaus, de pasta en de salade.

Tips

Vervang de biefstuk door hertenbiefstuk voor een wild gerecht.

Jachtsaus

Deze jachtsaus heeft een krachtige smaak en is heerlijk bij oa. biefstuk, varkensvlees, rundvlees en wild.

Peperroomsaus

Deze peperroomsaus heeft een romige, pittige smaak met groene pepertjes en is heerlijk bij oa. varkenshaas, biefstuk, gehakt en kip.

Champignonsaus

Deze champignonsaus heeft een volle romige smaak met stukjes champignon en is heerlijk bij oa. karbonade, kip, varkenshaas en biefstuk.

4-Kazensaus

Deze kaassaus heeft een volle romige kaassmaak en is heerlijk bij o.a. bloemkool, witlof, prei en broccoli.