Inspiratie voor tijdens de feestdagen nodig?

Maak je gerecht tijdens de feestdagen nog net een beetje lekkerder door te variëren met de sauzen van Knorr. Alle sauzen zijn binnen een handomdraai te maken en maken je gerecht helemaal af – ontdek ze hier!

Saus in Pak Champignonsaus

Met de Roomsauzen van Knorr zet je snel en makkelijk een heerlijke saus op tafel. Probeer de Champignonroomsaus: zacht van smaak en met echte stukjes champignon.

Saus in Pak Pepersaus

Deze Peperroomsaus is kant-en-klaar en hoeft alleen even opgewarmd te worden in de pan of magnetron. Hierdoor is de saus geschikt voor iedere thuiskok. De saus is zacht maar toch pittig van smaak dankzij de peper.

Jachtsaus

Deze jachtsaus heeft een krachtige smaak en is heerlijk bij oa. biefstuk, varkensvlees, rundvlees en wild.. De saus is makkelijk te bereiden door 250ml water samen met de inhoud van het zakje aan de kook te brengen. Voeg eventueel naar smaak nog wat verse ingrediënten toe.

Kalkoenrollade met gekarameliseerde appel, ui en jachtsaus

Ingrediënten

  • 6 eetlepels Vloeibare Magarine
  • 1.2 kg kalkoenrollade
  • 3 appels
  • 20 kleine uitjes
  • 3 eetlepels honing
  • 50 g gedroogde cranberries
  • 1 zakje Knorr Jachtsaus a 27 g
  • Extra nodig: ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en braad hierin de kalkoenrollade rondom bruin aan. Leg de kalkoenrollade in een ovenschaal en laat hem in de voorverwarmde oven in ca. 1 uur gaar braden. Bedruip de rollade regelmatig met het bakvet.
  2. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten elk in 3 partjes. Maak de uitjes schoon. Kook de uitjes in ruim water heel kort voor, laat ze uitlekken en dep ze met keukenpapier droog
  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels vloeibare margarine en bak de appeltjes aan beide zijden mooi bruin. Neem de appeltjes uit de pan en bak de uitjes in het bakvet
  4. Giet het overtollige bakvet weg en voeg de appelpartjes met de honing aan de uitjes toe. Laat de appels en de uitjes met de honing zachtjes op laag vuur in 2 – 3 minuten mooi bruin worden en karamelliseren. Schep ze regelmatig en voorzichtig om. Bereid de Knorr Jachtsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd de cranberries een beetje klein en voeg ze aan de saus toe.
  5. Knip het net van de kalkoenrollade en leg de rollade op een schaal, verdeel de appels en de uitjes rondom de rollade en serveer de saus er apart bij. Lekker met rode kool en aardappelgratin.
Bekijk het recept

Hertenbiefstuk met mosterdboter, bospeen en parmaham-aardappelen

Ingredienten

  • 4 hertenbiefstuk a 125 gr per stuk
  • 150 gr boter
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • Zout en peper
  • 1 bos bospeen
  • 1 kg aardappelen (vastkokend)
  • 200 gr parmaham in plakken
  • 2 twee takjes thijm
  • Halve eetlepel honing
  • 1 pakje Knorr champignonsaus a 300ml
  • 150 gr cantharellen

Bereiding

  1. Haal de boter ruim van tevoren uit de koelkast en meng deze vervolgens met de grove mosterd, breng de boter verder op smaak met een beetje en peper. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schil de bospeen en kook deze kort voor (beetgaar), snij de aardappelen in partjes en kook deze ook even kort (beetgaar). Meng de aardappelpartjes met twee eetlepels vloeibare margarine en eventueel een half bouillonblokje verkruimeld. Snij de plakjes parmaham in drie strookjes en rol hierin de aardappelpartjes. Rooster de aardappelen vervolgens in de oven ongeveer 15 minuten. Meng een eetlepel vloeibare margarine met de honing, de thijmblaadjes en de andere helft van het bouillonblokje. Rooster de wortels 6 a 8 min in de oven smeer vlak voordat de worteltjes klaar zijn het honig en margarine mengsel op de worteltjes.
  3. Bak ondertussen de hertenbiefstukken ongeveer 3 minuten aan iedere kant, haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie. Bak de cantharellen en bereid de Knorr champignonsaus volgens bereidingswijze op de verpakking.
  4. Verdeel de wortels over de borden, snij de biefstuk mooi aan, leg deze ook op de borden. Schep een beetje mosterdboter bovenop de biefstuk en giet de saus rondom de biefstuk, maak het geheel al met de gebakken cantharellen en aardappelen.
Bekijk het recept