Groente smaken werelds!

Groente smaken werelds!

Vernieuwde Knorr wereldgerechten, boordelvol groente en kookvariatie

Een beetje meer groente maakt een wereld van verschil! Onze missie blijft om consumenten meer groente en minder vlees te laten eten. Knorr helpt jou daarbij met inspiratie om groente eten makkelijker en smaakvoller te maken, in de vorm van de vernieuwde Knorr wereldgerechten! En zoals je van ons gewend bent, met natuurlijke ingrediënten.

De wereldgerechten zijn nu met nog meer groenten!

Wist jij dat maar slechts 6% van de Nederlanders voldoende groente eet en zoekt naar inspiratie om op een lekkere manier meer groente te eten. Bij Knorr maken wij het lekker en gemakkelijk om meer groente en minder vlees te eten. Elk vernieuwd wereldgerecht bevat nu sowieso meer dan 200-gram groente per portie. Al 80% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!

Knorr groentekalender

Tip van De Vegetarische Slager

Daarnaast focussen de wereldgerechten van Knorr nu nog meer op recept en variatie inspiratie. Zo zit er bij elk wereldgerecht tenminste drie lekker variëren tips om geïnspireerd te blijven, naast het originele recept met lekker veel groente. Zoals bijvoorbeeld de tip van De Vegetarische Slager die voorstelt om bij Indiase Kip Tandoori, plantaardige kipstuckjes te gebruiken in plaats van kip stukjes. Of voeg een pakje Geroockte Speckjes toe bij de Italiaanse Cannellonni.

Dagje zonder vlees

Tips om nog meer te variëren

Een dagje zonder vleesvervanger? De tip van de groenteboer inspireert jou om een recept helemaal vegetarisch te maken. Zo kan je een lekkere Indiase Tandoori op tafel zetten met bloemkoolroosjes in plaats van kipfilet.

Nog meer variëren of zin in net iets anders? Knorr geeft een extra tip op elk wereldgerecht om je maaltijd naar een hoger level te tillen. Strooi een keer verse koriander over je kip tandoori of probeer tomatenblokjes bij je cannelloni in plaats van verse tomaten met water.

Blijf geïnspireerd, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kip Tandoori – Tip van de vegetarische slager

Ingrediënten

  • 2 bakjes Kipstuckjes van De Vegetarische Slager (plantaardige kip)
  • 2 uien
  • 2 komkommers
  • 150g peen julienne
  • 200g crème fraiche light
  • 350ml magere yoghurt
  • Olie

Bereiding

  1. Meng de specerijenmix met 3 el olie en mariner hierin de plantaardige kipstuckjes ca. 10 minuten. Snipper de ui grof.
  2. Kook ondertussen de rijstmix al roerend in ruim kokend water in ca. 14 minuten gaar en giet af.
  3. Rasp de komkommers grof. Meng de yoghurt met de raita sausmix en schep de peen julienne en komkommerrasp erdoor.
  4. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de ui toe en bak deze ca. 2 minuten mee.
  5. Voeg 500ml water en de sausmix toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 2 minuten al roerend zachtjes doorkoken. Voeg de crème fraiche toe en verwarm deze nog ca. 1 minuut mee.
  6. Serveer de Kip Tandoori, de raita en de rijst apart van elkaar.

Cannelloni met inspiratie uit Napels

Ingrediënten

  • 400g verse spinazie
  • 250g cherrytomaten
  • 1 ui
  • 125g ricotta
  • Olie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.
  2. Kook de cannellonibladen in ruim kokend water in ca. 9 minuten gaar. Zorg voor een grote pan, zodat de bladen niet aan elkaar gaan plakken. Spoel ze daarna af met koud water en leg ze apart.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie in delen, totdat alles geslonken is. Voeg bij het laatste deel de ui toe en bak het geheel nog ca. 3 minuten. Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen, Meng dan de ricotta en de kruidenmix door het spinazie- en uienmengsel en roer het goed door.
  4. Voor de saus: vul een pan met 300ml water, voeg de sausmix toe en bring het samen al roerend aan de kook. Kook dit 3 minuten en roer het regelmatig door. Voeg dan de cherrytomaten toe en kook deze nog circa 1 minuut mee.
  5. Leg de cannellonibladen in de lengte op het (schone) keukenblad (of op een snijplank) en verdeel het spinaziemengsel over de bladen. Bedenk allen de onderste helft van ieder cannelloniblad. Rol de bladen in de lengte op en leg ze in een ingevette ovenschaal met de opening naar beneden.
  6. Verdeel de saus over de cannellonirollen en zet het gerecht ca. 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer de Cannelloni.