Vanavond Asperges?

Vanavond Asperges?

De beste asperges verdienen ook de lekkerste saus van Knorr

Elk voorjaar wordt er naar uitgekeken: de Hollandse asperges! Ze zijn er maar kort, dus geniet er volop van in het seizoen! Je maakt je aspergegerechten het lekkerst door ze te combineren met de saus voor asperges van Knorr.  Knorr staat er om bekend om met een gemakkelijk en inspirerend recept, een heerlijke maaltijd klaar te maken met lekker veel groente. De beste asperges verdienen natuurlijk ook de lekkerste saus. Knorr heeft hier een uitstekend assortiment voor zodat elk asperge gerecht bereidt kan worden met de lekkerste Knorr asperge saus.

Het Aspergeseizoen

Altijd al willen weten waar asperges vandaan komen? Op deze pagina wordt alles uitgelegd over de aspergeplant an het verbouwen ervan!

Een magisch seizoen

De asperge is een echt seizoens product. Volgens traditie wordt het Nederlandse aspergeseizoen geopend op de tweede donderdag van april. Afhankelijk van de temperaturen kan er eind februari of begin maart geoogst worden.

Op 24 juni eindigt het seizoen altijd, dit om de planten weer de tijd te geven om op kracht te komen. Wie asperges alleen in het seizoen serveert, heeft de beste kwaliteit en belast het milieu minimaal.

Voorjaar 

Bijen bevruchten de bloemen waaruit bessen met zaad groeien. Rond half maart kan er gezaaid worden. Het zaad wordt bewerkt en daaruit groeit de aspergeplant (wortel). Begin april van het jaar daarop worden de planten voor het eerst gerooid en vervolgens keurig uitgezet in geulen.

Oogst

In het voorjaar groeit uit de wortel een nieuwe scheut, de asperge. Witte asperge wordt in aspergebedden geteeld. De folie op de bedden is ter versnelling van de groei en gaat verkleuring van de asperges tegen. Als er een barstje in de aarde komt, moeten de asperges gestoken worden. Dit is vaak ’s ochtends vroeg. De oogst is van begin april tot 24 juni. Een sterke aspergeplant levert in een oogstseizoen meer dan twintig stengels. Op een warme dag groeit een stengel soms wel 7 centimeter.

Najaar

Na het seizoen groeit de asperge uit tot een plant met loof. De plant heeft de rest van het jaar rust nodig. Het loof sterft af en wordt verwijderd. In het voorjaar is de wortel weer klaar om nieuwe scheuten (asperges) te laten groeien. Vanaf het vierde tot het tiende jaar wordt de asperge volop geoogst. Daarna is de grond ‘uitgeput’. Ondanks deze stadia kun je toch al met Kerstmis van asperges genieten.

In de kassen kunnen de seizoenen verschoven worden. Omdat de aspergeteelt onder glas kostbaar is, is een kilo kasasperge wel beduidend duurder dan asperges uit de volle grond.

Handige tips

Wil je weten hoe je nu echt de lekkerste asperges bereid? Ben je opzoek naar handige asperge tips? Hieronder vind je goeie bereidingstips, zodat je thuis ook de lekkerste aspergegerechten in een hand omdraai op tafel kunt zetten!

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen. Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. Haal ze met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig uit het kookvocht en laat goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.

Knorr Asperge Sauzen

De beste asperges verdienen natuurlijk de lekkerste Knorr saus.

De beste hollandse asperges… met de lekkerste saus!

Voor elk aspergegerecht heeft Knorr de perfecte saus! Voor een supersnelle maar heerlijk volle, romige saus gebruik je de nieuwe Saus voor Asperges 300ml: kant en klaar in een handomdraai. Ga je toch voor een klassieke bereiding? Pak dan de heerlijke Knorr Saus voor Asperges 40g.

Knorr Saus voor Asperges 300ml

Een heerlijk volle, romige saus extra lekker voor bij asperges, kant en klaar in een handomdraai.

Knorr Saus voor Asperges 40g

Perfect voor een klassieke gerecht van asperges met eieren en ham!

Natuurlijk lekker asperge saus

Knorr is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve producten, die het koken eenvoudiger kunnen maken. Zo ook de natuurlijk lekker Asperge saus! Deze asperge mix van Knorr zit vol met natuurlijke ingredienten, pure kruiden, smakelijke specerijen en grote stukken groenten die zorgvuldig zijn gedroogd.

Asperges met kipstuckjes (vegetarisch)

Bekijk het recept

Asperges met basilicumsaus (vlees)

Bekijk het recept

Asperges in bladerdeegtaartje (vis)

Bekijk het recept

Asperges saus met ei op toast (koud)

Bekijk het recept