De lekkerste asperges

met de sauzen van Knorr

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Ze zijn er maar kort, dus geniet er volop van in het seizoen! Je maakt je aspergegerechten het lekkerst door ze te combineren met de aspergesauzen van Knorr.

Kies jouw favoriete saus!

De lekkerste asperge gerechten maak je met de sauzen van Knorr. Alle sauzen zijn binnen een handomdraai te maken en maken je aspergegerecht helemaal af.

Saus voor asperges mix

Deze saus is overheerlijk en volgens oer-Hollands recept. Het heeft een boterzachte en romige smaak waardoor het perfect past bij het officiële recept met krieltjes, ham en ei. De Knorr Aspergesaus hoeft alleen aangemaakt te worden met water en boter om vervolgens opgewarmd te worden in een pan.

Saus voor Asperges Natuurlijk Lekker! mix

Deze saus zit vol natuurlijke ingredienten. Breng 250 ml water en de inhoud van het zakje aan de kook, en voeg naar smaak nog verse ingrediënten en boter toe.  Zo is deze saus een ideale combinatie met roergebakken witte asperges met (vegetarische) kipstukjes.

Saus voor asperge 300 ml

Deze asperge saus is kant-en-klaar en hoeft alleen even opgewarmd te worden in de pan of magnetron. Hierdoor is de saus geschikt voor iedere thuiskok. Je kunt eindeloos varieren met Knorr aspergesaus. De saus is bijvoorbeeld smaakvol in combinatie met peterselie of plakjes verse kastanjechampignons.

Asperges met ham, ei en krieltjes

Ingrediënten

1 kg witte asperges
4 eieren
500 g voorgekookte krieltjes
3 el verse peterselie, fijngehakt
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker Saus voor Asperge à 30 g
200 g achterham, in plakken

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf. Breng in een pan ruim water aan de kook.
  2. Kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat ze 15-20 minuten in het hete water nagaren. Kook de eieren in 7-8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  3. Verwarm de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg voor het serveren 1 eetlepel peterselie toe. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en pel en halveer de eieren.
  4. Verdeel de uitgelekte asperges met de ham, de gehalveerde eieren en de krieltjes over de borden. Schenk de saus over de asperges en garneer met de rest van de peterselie.

Roergebakken asperges met Kipstuckjes

Ingrediënten

750 g witte asperges
1 baby paksoi
1 ui
2 cm verse gemberwortel
3 el olie
2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
1 teentje knoflook, gepeld
270 gram soba noedels (boekweitnoedels)
1 zakje Knorr Saus voor Asperges à 40 g
1,5 el sojasaus
2 tl (zwart) geroosterd sesamzaad

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijd of breek het onderste stugge stukje eraf en snijd de asperges in schuine stukjes van ± 5 cm. Snijd de paksoi in repen van ± 2 cm breed. Snipper de ui, schil de gember en hak in fijne stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de kipstuckjes, gember, geperste knoflook en aspergestukjes toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  3. Schep het witte gedeelte van de paksoi erdoor en bak alles nog ± 3 minuten op een hoog vuur.
  4. Bereid gelijktijdig de boekweitnoedels en de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het groen van de paksoi, de sojasaus en versgemalen peper naar smaak door de roerbak en bestrooi met het sesamzaad.