Knoflook recepten

Knoflook recepten

Onmisbare smaakmaker in de keuken

Knoflook is haast onmisbaar als smaakmaker in de keuken en daarom volgens ons een echte held. Maar dit bijzondere bolletje heeft nog veel meer in zijn mars. Ontdek de geurige veelzijdigheid van de knoflook. Bekijk hier de lekkerste recepten met knoflook.

Waar gebruik je knoflook voor?

knoflook

Knoflook is een echte smaakmaker voor in de keuken. Verse knoflook heeft een sterke smaak, is zeer overheersend en kruidig. Verse knoflook is sterker van smaak dan gedroogde knoflook. Knoflook wordt in allerlei gerechten gebruikt, zowel als in vlees- als visgerechten, maar ook bij vegetarische gerechten. Denk ook aan sauzen, salades en marinades. In veel recepten wordt de knoflook eerst even aangefruit in de pan.

Knoflook bewaren

knoflook bewaren

Hoe kun je het best knoflook bewaren? Het is belangrijk dat je knoflook nooit in de koelkast bewaart, maar juist bij kamertemperatuur. In de koelkast bederft knoflook snel. Als er vocht bij komt, kan het ook nog snel gaan schimmelen. Daarom is het belangrijk dat je knoflook op een koele, droge en donkere plek bewaart, zoals in de kelderkast. Knoflook kun je enkele weken bewaren.

De ui
De ui

De held in je keuken

Meer met uien
Koken met je oven
Koken met je oven

Bakken in de oven

Meer gerechten uit de oven