Kerstmenu van de chef

Thuis uit eten

Topkok Fedor Kok ontwikkelde voor Boodschappen een verrassend toegankelijk kerstmenu, met een hoofdrol voor groente van eigen bodem. Dit ‘kerstmenu van de chef’ bevat vijf kleine gerechtjes waarvoor je geen ingewikkelde ingrediënten, complexe bereidingen of urenlange kooksessies nodig hebt. Alsof je je gasten daar al niet genoeg mee verrast, heeft de chef in zijn kerstgerechten ook nog hier en daar een grappig verrassingselement gestopt. Thuis uit eten was nog nooit eerder zo makkelijk, leuk en lekker!

Klik hier om het bijpassende menukaartje te downloaden!

Bijpassende wijnen

Olijvencake met artisjok-tomaatvulling en kruidenhangop + Makreel ‘gegaard’ in wei met citrus en koolraap
GREEN GRÜNER VELTLINER
Altijd goed bij lastig te combineren gerechten of ingrediënten zoals olijven en artisjokken.

Kerst – Chef2

Bloemkoolsteak met currymayonaise en aardappelkaantjes
ZUYDPUNT CHENIN VIOGNIER
De uitgesproken smaak van de curry gaat goed met deze aromatische, bloemige wijn.

Kerst – Chef3

Kippenlevercrème met witlof en uiencrumble
MON CLOCHER CÔTES DU RHÔNE
De smaak van tijm en rozemarijn proef je terug in de Zuid-Franse Rhône-wijnen.

Kerst – Chef4

Gepocheerde appel met chocolademousse, toffeesaus en hazelnoot
SEA LORD TAWNY PORT
In deze port proef je – net als in het dessert – de smaak van noten en karamel.

Kerst-voorgerechten

Van amuses tot soep

Meer starters
Kerst-hoofdgerechten

Hét pronkstuk van het kerstdiner

Meer inspiratie
Kerstnagerechten

Desserts voor een grande finale

Meer desserts
De grote kerstspecial

Recepten, inspiratie, video's, tips & meer!

Bekijk 'm hier