Heerlijke gerechten

Heerlijke gerechten

met de bieren van Hertog Jan

Onze mooie en bijzondere bieren. Allemaal met een heel eigen smaak. Zoals alleen de brouwers van Hertog Jan ze kunnen brouwen. Als ware bierliefhebbers hebben we het graag over…bier. Dat delen we natuurlijk graag met andere bierliefhebbers.

De Nieuwe Hertog Jan 0.0, voor de bierliefhebber

Onze liefde voor bier gaat ver en we nemen alleen met het beste genoegen. Daarom hebben we een nieuwe Hertog Jan 0.0 gebrouwen: De Revisie. De nieuwe Hertog Jan 0.0% is gebrouwen met dezelfde ingrediënten als onze Pilsener. Uitgebalanceerd in smaak en met een licht bittertje. Fruitig en heerlijk verfrissend. Een 0.0 gebrouwen Uit Liefde voor Bier.

Groene asperges in spek met aubergines

Ingrediënten

12 groene asperges
12 plakken spek (bv Serrano)
1 aubergine
Olijfolie
Zout, peper

Bereiding

  1. Controleer de asperges op houterige uiteindes en verwijder indien nodig.
  2. Wikkel de asperges in met spek en snijd de aubergine in plakken.
  3. Besprenkel alles met olijfolie, zout en peper naar smaak en bak in een voorverwarmde grillpan. Geen olie toevoegen in pan.
  4. Bij gewenste kleur warm samen serveren op een grote schaal.

French toast met vers fruit

Ingrediënten

4 eieren
6 dikke sneeën oud brood – 150ml melk
Mespunt kaneel
Mespunt vanillesuiker
6 tl suiker
1el boter
4 el verse yogurt
Bakje mango stukjes – Bakje aardbeien
2 kiwi’s
Bakje bramen

Bereiding

  1. Meng de eieren en de melk in een grote kom en voeg kaneel en vanillesuiker toe.
  2. Laat vervolgens de sneeën brood een paar minuten aan elke kant weken in het mengsel.
  3. Verwarm een beetje boter in een koekenpan en leg de sneeën in de pan en strooi vervolgens de suiker over de wentelteefjes om ze te karamelliseren.
  4. Indien kleur naar wens uit pan halen en doormidden snijden en leg deze vervolgens op een serveerschaal.
  5. Als laatste stap voeg je de witte yoghurt, de mangostukjes, de aardbeien, bramen en de stukjes kiwi toe.

Buritos met lam

Ingrediënten

Lamschouder met been (circa 1,5-2kg)
Zout, peper
1 bol knoflook
4-6 takken rozemarijn
150 gram veldsla
Olijfolie
3 uien
300 gram crème fraîche
5-15 gram munt
12 tortilla wraps
2 TL honing
2 TL chilisaus
2 TL mosterd
2 TL worcestersaus
2 TL citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur.
  2. Snijd de uien in 4 delen en breek de knoflookdelen van de bol. Pellen is bij
    beide niet nodig. Leg dit op de bodem van een ruime braadslede met enkele
    takken rozemarijn.
  3. Snijd de bovenkant van de Lamschouder voorzichtig in met een scherp mes en wrijf de gehele lamschouder in met olijfolie en ruimschoots met zout
    en peper. Leg de lamschouder op de knoflook, uien en rozemarijn in de braadslede en dek het geheel af met aluminiumfolie.
  4. Plaats de braadslede in de oven en draai vervolgens de temperatuur onmiddellijk terug naar 165 graden. Na circa 4,5-5 uur is het vlees gereed.
    Belangrijk is dat het vlees makkelijk te “pullen” is met bijvoorbeeld 2 vorken. Twijfel je? Gewoon nog iets langer in de oven laten.
  5. Indien gereed, laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie zeker 15 min rusten alvorens je het vlees uit elkaar trekt middels bij voorbeeld 2 vorken.
    Verwijder bot en schouderblad.
  6. Meng in een kom de crème fraîche met de fijngesneden munt, 1 of 2 fijn geperste knoflooktenen (uit braadslede), een scheutje olijfolie (2TL), honing,
    Chilisaus, mosterd, worcestersaus en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Haal de wraps uit de verpakking en verwarm volgens aanwijzing op verpakking.
  8. Strijk de warme wrap in met de crème fraîche saus en leg er vervolgens de pulled lam en veldsla erop. Vouw en rol de wrap tot een burrito.