GALBANI

GALBANI

De smaak van La Dolce Vita

Sinds 1882 inspireren de Italiaanse kazen van Galbani mensen over de hele wereld. Het begint met uitzonderlijke ingrediënten, waaronder melk van hoge kwaliteit van lokale familiebedrijven. Vervolgens gebruiken onze zeer bekwame kaasmakers hun beproefde expertise om een uitzonderlijk assortiment kazen te creëren, gemaakt volgens traditioneel recept.

Van onze klassieke romige mozzarella’s tot Italiaanse specialiteiten zoals Ricotta of Mascarpone, onze toewijding aan kwaliteit en authenticiteit heeft Galbani Italië’s nummer één kaasmerk gemaakt.

Galbani, de smaak van La Dolce Vita.

140 JAAR GALBANI

Galbani bestaat dit jaar 140 jaar! Doe mee met de wedstrijd en maak kans op jouw Dolce Vita moment in Italië. Vanaf 27 juni kun je meedoen via deze link.

AUTHENTIEKE MOZZARELLA’S

Ontdek de zachte smaak van koemelk mozzarella of de karakteristieke smaak van buffelmozzarella. Ga je voor extra romig? Probeer dan de heerlijke Burrata van Galbani.

KOKEN MET GALBANI

In Italië worden Ricotta en Mascarpone gebruikt in zowel hartige als zoete gerechten en in zowel  warme als koude gerechten. Ze passen overal bij!

HANDIGE MINI’S

Probeer nu ook de heerlijke smaak van Galbani Mozzarella in handig mini formaat. Ideaal voor gebruik in salades of als aperitiefhapjes bij de borrel.

Caprese Bruschetta

Dit recept is voor 4-5 toastjes

Ingrediënten

  • Galbani mozzarella 125g
  • Stokbrood
  • Handje Kerstomaatjes
  • Handje Basilicum
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Bereiding

  1. Snij het stokbrood in schuine sneeën.
  2. Snij de kerstomaatjes in schijfjes en snipper de basilicum.
  3. Beleg elke bruschetta met één sneetje mozzarella.
  4. Werk af met de kerstomaatjes, gesnipperde basilicum, olijfolie, peper en zout.

Great Green Cazpacho – Frisse zomersoep

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje Galbani Mini Mozzarella di latte de Bufala
  • 2 komkommers
  • 2 avocado’s
  • Limoensap van 2 limoenen
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 8 kerstomaatjes
  • 20 blaadjes basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Rasp van 1 limoen

Bereiding

  1. Meng komkommer, avocado, Griekse yoghurt, limoensap en peper en zout samen in een kom. Mix het geheel goed door.
  2. Snij de kerstomaatjes in twee.
  3. Serveer je gazpacho in een diep bord.

Quinoa Salade – India meets Italy

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje Galbani Mozzarella Miniballetjes 150 g
  • 80 g voorgekookte quinoa
  • 120 g kleine broccoliroosjes
  • 2 rode pepers
  • sap van 2 citroen
  • 1 losse citroen
  • 120 g baby spinazieblaadjes
  • 20 muntblaadjes
  • 20 peterselieblaadjes
  • 4 theelepel sesamzaad
  • 40 g gojibessen
  • 40 g amandelen
  • tandoori masala
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verhit een beetje olijfolie in een wok.
  2. Snijd de rode peper in dunne reepjes en maal de goji bessen fijn.
  3. Bak de broccoli in de wok met de bessen, sesamzaadjes en de helft van de chilireepjes.
  4. Haal de wok van het vuur en voeg het sap van een 2 citroenen toe.
  5. Hak de munt en peterselie fijn en voeg toe aan de groenten. Voeg 40 gram baby spinazie toe.
  6. Breng op smaak met een snufje tandoori masala naar smaak. Rooster de amandelen en voeg ze toe aan de wok.
  7. Voeg ten slotte de gekookte quinoa bij de andere groenten. De salade is nu klaar om geserveerd te worden.
  8. Leg de quinoa salade op een bedje van baby spinazie. Voeg als laatste de mozzarellabolletjes toe en serveer met een schijfje citroen. Voeg tenslotte een paar druppels olijfolie toe.

Italiaanse pasta Ricotta

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g Galbani Ricotta kaas
  • 320 g linguine (spaghetti)
  • een flinke bos basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 40 g pijnboompitten
  • 250 g kerstomaatjes
  • extra vierge olijfolie
  • zout en peper
  • venkelzaden

Bereiding

  1. Bereid de pesto: Meng de gewassen basilicumblaadjes, de parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, de pijnboompitten en 3-4 druppels extra vierge olijfolie.
  2. Blender alles samen en voeg olie toe tot je een romige maar vloeibare en zeer geurige saus hebt.
  3. Voeg in een koekenpan met antiaanbaklaag 5 eetlepels extra vierge olijfolie toe, het geplette venkelzaad, het resterende knoflookteentje en nog een paar basilicumblaadjes toe:
  4. Bak een paar minuten en voeg dan de gewassen en gehalveerde kerstomaatjes toe.
  5. Breng op smaak met zout en peper en kook ongeveer 10 minuten op een matig vuur.
  6. Kook de linguine beetgaar, laat uitlekken en giet de pesto, de gebakken kerstomaatjes en de Galbani Ricotta erover.
  7. Goed mengen en onmiddellijk opdienen.