Stroop met het allermeeste fruit

Ontdek de echte smaak van Frutesse’s appelstroop, liefdevol bereid door onze vruchtenbereiders en dat al meer dan 160 jaar. Ons geheim? Simpel: meer fruit maakt de appelstroop lekkerder. Meer dan ieder ander merk dan, stoppen wij het meeste fruit in onze stroop. Puur natuurlijk, eerlijk zoetbeleg met de meeste smaak.

Ons productassortiment

Bekijk onze appelstropen

Club van plakkende vingers

Ga naar de club

160 jaar vruchtenbereiders

Geschiedenis

Recepten met appelstroop

Recepten met appelstroop

Bosvruchten Cheesecake Brownie

Dit recept is voor 4 tot 6 personen.

Ingrediënten

Voor de brownie:

  • 60g boter
  • 150g fijne tafelsuiker
  • 75g donkerbruine basterdsuiker
  • 125g pure chocolade
  • 1el Frutesse Appelstroop
  • 2 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 100g bloem
  • 20g cacaopoeder
  • 1tl bakpoeder

Voor het cheesecake laagje:

  • 200g roomkaas
  • 1 ei
  • 80g suiker
  • 1tl vanille extract
  • 200g rood (diepvries)fruit

Bereiding

  1. Doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje.
  2. Zet het op een laag vuur en roer door tot alles gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen.
  3. Klop de eieren met het vanille extract schuimig in een kom.
  4. Voeg hier het afgekoelde chocolademengsel aan toe en mix tot een gladde massa.
  5. Voeg daarna ook bloem, cacao poeder en bakpoeder toe. Mix tot een mooi beslag.
  6. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  7. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20x20cm. Strijk het glad met een lepel of spatel.
  8. Maak het cheesecake mengsel door de roomkaas een beetje los te roeren. Voeg het ei, de suiker en het vanille extract toe en roer tot een glad mengsel. Giet het over de brownie heen en verdeel gelijkmatig in de vorm.
  9. Strooi het bevroren fruit over de brownie.
  10. Bak de cheesecake brownie 40 minuten.

Serveersuggestie

Ook lekker met een bolletje ijs en wat verse slagroom als nagerecht.

Sticky apple sponge cake

Dit recept is voor 4 tot 6 personen.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote appels
  • 6el Frutesse appelstroop
  • 200g boter op kamertemperatuur
  • 200g zachte bruine suiker
  • 200g zelfrijzend bloem
  • 1tl bakpoeder
  • 100g gemalen amandel
  • 4 grote eieren
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180C
  2. Verwijder de klokhuis van de appels en snij ze in behoorlijk dunne plakjes
  3. Sprenkel de stroop gelijkmatig over de basis van een ingevette ronde taartvorm van 23 cm (geen losse bodem, anders borrelt de stroop erdoor)
  4. Leg de beste stukjes appels op de stroop en snijd de rest wat niet past fijn
  5. Doe alle resterende ingrediënten in de kom met de stukjes gesneden appel
  6. Klop met een elektrische handmixer tot een gladde massa
  7. Schep op de appels, spreid licht uit en maak een diepe holte in het midden van de mix met de achterkant van een lepel – dit zorgt ervoor dat de cake gelijkmatig opkomt
  8. Bak gedurende 45-50 minuten in de oven op 180C
  9. Laat het 5 minuten rusten voordat je het uit de vorm haalt.
  10. Sprenkel extra appelstroop als je wilt, en serveer met custard of ijs.

Serveersuggestie

Probeer eens te variëren met de noten. Vervang de amandelen bijvoorbeeld voor hazelnoten.

Versier de cake extra met banaan.