Let’s Dip!

Let’s Dip!

Doritos en Bugles, lekker om los te eten als snack maar ook perfect om te dippen.

Verijk je borrelplank met deze heerlijke recepten. Heb je trek in warme Nachos met Doritos® of juist een frisse dip voor bij je Bugles®? Lees snel verder en vind jouw perfecte dip, van mild tot spicy!

Weet je zelf nog een leuke dip die je met ons wilt delen? Van 1 augustus 2022 t/m 31 oktober kan jouw #diptip zomaar €10.000 opleveren*. Kijk op www.doritos.nl/win voor meer informatie.

* 1 x €10.000 te winnen. Van 1 august tot en met 31 oktober 2022. Aankoopverplichting. 16+, enkel inwoners NL. Meer info op www.doritos.nl/win

Doritos® Hot Korean Nachos

Ingrediënten

  • 200g-300g Doritos Dippers® Naturel of Guacamole
  • 100g gebakken versneden rosbief
  • 100g Doritos® Nacho Cheese Dip
  • 40g kimchi
  • 1 lente-ui
  • 100g geraspte kaas
  • 1 rijpe avocado
  • 1 jalapeño peper
  • 100g Doritos® Mild Salsa Dip
  • 100g zure room
  • Togarashi kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden met de grillstand aan
  2. Maak guacamole van de avocado (gebruik tomaat, look en een scheutje citroensap) en snijd de jalapeño peper in schijfjes
  3. Verdeel de Doritos Dippers® over een mooie schaal, voeg de rosbief, kimchi, geraspte kaas, schijfjes jalapeño peper en Doritos® Nacho Cheese Dip toe en plaats in de oven
  4. Schep de guacamole, zure room, lente-ui en Doritos® Mild Salsa op
  5. Togarashi kruiden te gebruiken naar wens

Doritos® Veggie Soul Nachos

Ingrediënten

  • 200-300g Doritos® Naturel of Guacamole
  • 1 potje Doritos® Milde Salsa
  • 150g bonen
  • 100g maïs
  • 100g kerstomaatjes
  • 2 rode ui
  • 2 paprika
  • 200g geraspte kaas (30+)
  • 1,5 geprakte avocado
  • 100g zure room
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 potje Doritos® Milde Salsa, om te serveren

Bereiding

  1. Plaats je Doritos® naar keuze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pak een pan en doe er wat olie in. Bak de bonen 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg toe aan gerecht.
  3. Snijd de groente in hapklare stukjes en verdeel de bonen, maïs, cherrytomaatjes, rode ui en paprika over de Doritos®.
  4. Voeg de geraspte kaas toe en leg de schaal max. 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  5. Voeg de Doritos® milde salsadip en zure room toe om te serveren.

Kaasfondue met mosterd

Ingrediënten

  • 200 ml witte wijn
  • 300 g geraspte gruyère kaas
  • 1 el grove mosterd
  • 20 g boter
  • 20 g bloem

Bereiding

  1. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem hier aan toe. Roer het geheel goed door tot je een glad papje hebt.
  2. Doe de wijn in gedeeltes erbij en roer elke keer tot het is opgenomen.
  3. Voeg de kaas toe. Laat dit goed smelten en de wijn een beetje verdampen.
  4. Voeg een eetlepel mosterd toe en meng goed door.

Geroosterde Paprika Dip

Ingrediënten

  • 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
  • 200 g room
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de geroosterde paprika’s fijn en meng dit met de room en het paprikapoeder.
  2. Mix met de fijngehakte bieslook en breng op smaak met peper en zout.