Culture Club

Culture Club

Wereldse smaken op je bord

Dit nummer van Boodschappen Magazine neemt je mee op een culinaire wereldreis. Van Suriname tot Australië en van Duitsland tot India. Van vertrouwde ingrediënten tot smaakcombinaties waar je zelf misschien helemaal niet aan had gedacht.

Uit het seizoen: gember

Gember is de wortelknol van de gemberplant. Het knolletje wordt als geheel verkocht, maar je vindt het ook in allerlei andere vormen terug: als poeder, ingelegd in azijn of suikerstroop of gehakt in een potje. Om je gerechten smaak te geven, ben je bij gember aan het juiste adres. Van schijfjes in je thee, geperst in een healthy gembershot, bij je sushi of verwerkt in een wokgerecht: met gember kun je alle kanten op. Ontdek de stille kracht van gember!

Recepten met gember

Broodje van eigen deeg

Of het nu een sneetje Scandinavisch roggebrood is, een Franse baguette, Indiase naan of een Italiaanse ciabatta, we krijgen geen genoeg van brood. Brood zit behoorlijk ingebakken in onze cultuur. Niets is er zo typisch Hollands als een ‘bammetje’ met kaas. Maar ook in andere landen zijn ze dol op brood… In allerlei soorten en maten! Zelf brood bakken? Met deze recepten haal je de bakker in jezelf naar boven.

Lekkere brood recepten

Alle verhalen

Verschillende eetculturen zorgen voor diversiteit, een rijkdom aan smaken en brengen mensen samen. Helemaal als de verhalen achter de gerechten verteld worden. Daarom nemen onze speciale gastredacteuren je mee op een smakelijke reis langs hun ‘roots’ en vertellen ze met alle liefde over hun eetgewoonten en hun favoriete recept. Want hoe verschillend onze keukens ook zijn: eten verbindt. Dus kook, ruik en proef mee!

Lees alle verhalen

Video: Marokkaanse honingkoekjes

Waar Tarik écht voor thuiskomt zijn de chebakia. “Deze traditionele koekjes met honing zijn superlekker en superzoet en staan op tafel tijdens de feestdagen. Het feest begint al bij de voorbereiding, want – dat is ook onderdeel van onze cultuur – dat doe je samen. Het is de bedoeling dat je chebakia als een soort van minigebakje eet bij de thee. En nog een belangrijke tip: sla vooral die geroosterde sesamzaadjes niet over. Dat is de ‘cherry on the cake’.

Bekijk de video