Echte smaak komt uit de Beemster

Echte kaas komt uit de Beemster. Al meer dan 120 jaar maken de Beemster kaasmeesters de lekkerste kaas van de allerbeste kwaliteit. Ambachtelijk gemaakt, met respect voor de koeien, de boeren en het milieu.

Echte kaas komt uit de Beemster

Beemster kaas wordt gemaakt van Noord-Hollandse weidemelk. Onze koeien grazen zoveel mogelijk buiten en van deze weidemelk maken onze kaasmeesters de lekkerste kaas.  Als enige grote kaasmaker van Nederland roeren wij de wrongel nog met de hand. Dat klinkt heel ouderwets en dat is het ook. Maar sommige dingen zijn niet voor niks al meer dan 120 jaar hetzelfde gebleven. Die zijn namelijk gewoon heel erg goed. En dat proef je terug in al onze ambachtelijk gemaakte kazen.

Lees meer

Beleef de Beemster

Heb je altijd al eens willen weten hoe onze Beemster kaas gemaakt wordt? En wil je wel eens zien hoe onze Beemster koeien na de winter weer lekker de wei in gaan? Bekijk dan onze interactieve ervaring en beleef het zelf!

Ervaar het zelf!

Echt genieten

De kazen van Beemster zijn smaakmakers en de basis voor een goedgevulde borrelplank. Perfect voor de échte genieters. Neem bijvoorbeeld een lekker stuk Beemster Belegen en Beemster Oud. Vul dat aan met vijgenjam, portsiroop en verse pesto. Wikkel serranoham om een soepstengel en leg die samen met plakjes komkommer en tomaatjes op de borrelplank. Maak het af met heerlijke groentechips. Geniet er van!

Bekijk onze recepten

Echte smaak komt uit de Beemster

Beemster kazen worden echt gemaakt in de Beemster polder. Altijd van melk van Noord-Hollandse koeien die gemiddeld 180 dagen per jaar, 10 uur per dag buiten lopen. Beemster heeft een hele familie aan kazen, elke kaas heeft een uitgesproken smaak en toch delen ze dat ‘smedige’ mondgevoel. De meeste Beemster kazen worden gemaakt met vegetarisch stremsel (microbieel) en zijn dus vegetarische kazen. Maar proef het vooral lekker zelf!

Bekijk de video