Vanavond lekker Aziatisch?

Vanavond lekker Aziatisch?

Lekker vanuit je eigen keuken

Conimex zorgt al sinds 1932 voor heerlijke Aziatische smaken in Nederland. Wat begonnen is in een achtertuin in Baarn met enkele producten, is inmiddels uitgegroeid tot een assortiment met meer dan 150 producten. Veel van de grondstoffen worden rechtstreeks geïmporteerd vanuit landen in het Verre Oosten zoals Indonesië, China en Thailand. Met Conimex maak je thuis in een paar stappen een lekkere Aziatische maaltijd. Met lekkere smaakmakers zoals Conimex boemboes, marinades en woksauzen smaakt elke gerecht weer anders en kun je volop variëren.

Ontdek op deze pagina nog meer kook inspiratie.

Panklare nasi

Nasi is het populairste Indonesische gerecht in Nederland. nasi is vol van smaak en snel en veelzijdig te bereiden. de nieuwe panklare nasi van Conimex is gemaakt van heerlijke gestoomde rijst met authentieke nasi kruiden. je hoeft zelf alleen nog maar groenten en/of vlees toe te voegen. lekker snel en makkelijk te bereiden en dus perfect voor een supersnelle smaakvolle maaltijd!

Boemboe rode curry

Met deze boemboe maak je heel gemakkelijk een licht pittige Thaise curry volgens authentiek thais recept. deze boemboe is een pittige kruidenpasta met rode pepers en citroengras voor een smaakvolle Thaise curry.

Marinademix Sate

Saté is de Indonesische naam voor geroosterd vlees, kip of garnalen geregen aan een stokje. met deze mix van Aziatische specerijen marineer je snel allerlei soorten vlees, vis en garnalen. gril de gemarineerde saté in een pan of op de bbq en serveer met rijst en groenten.

Woksaus sweet & sour

Met deze woksaus sweet and sour maak je een heerlijk fris wokgerecht en kan je eindeloos variëren. combineer met Conimex woknoedels en verse groente en maak supersnel een heerlijk wokgerecht.

Panklare nasi

Dit recept is voor 2 personen en is binnen een paar minuten klaar:

Ingrediënten

Nasi groentepakket (à 450g) of groente naar keuze
200g kipfilet, in blokjes
1 zak Conimex Panklare Nasi 230g
2 el Conimex Wok olie

Bereiding

  1. Verhit de wok olie en bak hierin de kip bruin.
  2. Voeg de groenten toe en roerbak deze kort mee.
  3. Mix de ingrediënten in de zak van de panklare nasi goed door elkaar door deze goed te kneden. Voeg de inhoud toe aan de wok en warm het geheel onder voortdurend omscheppen goed door.

Serveersuggestie

Lekker met Conimex sambal en ketjap naar smaak, serveer met gebakken uitjes, atjar en kroepoek.

Voor een dagje zonder vlees kun je de nasi serveren met omeletreepjes en satésaus.

Rode curry met kip, peultjes en cherrytomaatjes

Dit recept is voor 4 personen en is binnen 20 minuten klaar

Ingrediënten

200g pandanrijst
400g kipfilet
150g cherrytomaatjes
200g peultjes
2 el Conimex Wok Olie 2
200 ml romige kokosmelk
1 bakje Conimex Boemboe Rode Curry

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken. Snijd ondertussen de kip in blokjes, de cherrytomaatjes in tweeën en maak de peultjes schoon.
  2. Verhit 2 el wok olie in een wok. Roerbak hierin de kipblokjes 4 min. Voeg de currypasta, de kokosmelk en 50 ml water toe en meng dit goed door. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  3. Voeg de peultjes toe en roerbak 5 min. goed door tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en verwarm ze nog 2 min. met het geheel mee.
  4. Schep de rijst en de rode Thaise curry met de kip, peultjes en cherrytomaatjes op 4 borden.

Serveersuggestie

Maak de Rode Curry met kip, peultjes en cherrytomaatjes lekker knapperig met Conimex Cassave Kroepoek.