Chardonnay

De kameleon onder de druiven

jouw favoriet

Op basis van jouw antwoorden is de wijn die het beste past bij jouw gebruiksmoment of gerecht de Chardonnay.

Wil je de vragen opnieuw invullen? Terug naar de vragen.

 

Chardonnay

Chardonnay

Chardonnay is de beroemdste druif ter wereld. Oorspronkelijk komt hij uit de Bourgogne in Frankrijk, waar zelfs een dorpje ‘Chardonnay’ is. De druif wordt inmiddels over de hele wereld verbouwd. Als wijnmaker kan je alle kanten op met Chardonnay. Bijvoorbeeld door contact met hout. Hierdoor krijgt de wijn een aparte smaak waar je van houdt of juist niet.

 

Vanille, boter of karamel

Chardonnay is bij uitstek geschikt om te rijpen op eikenhouten vaten. Hierdoor krijgt de wijn een vol, rond en rijk karakter. Naast de smaak van perzik, ananas en hazelnoot krijgt de wijn hierdoor ook tonen van roomboter, butterscotch en vanille. Door het vette karakter van Chardonnay is hij bijzonder geschikt om te schenken bij wat vollere gerechten. Denk maar eens aan gerookte zalm, paling of makreel. Zelfs bij vleesgerechten zoals gegrilde kip, kalfsschnitzel of varkenshaasmedaillons in  en champignonroomsaus komt deze wijn goed uit de verf!

Wijn paspoort

Smaaktype: 
Vol en rijk

Waar komt hij oorspronkelijk vandaan?
De Bourgognestreek in Frankrijk

En waar staat hij nog meer aangeplant?
Onder andere in Chili, Argentinië en Australië

Wat proef je?
Perzik, vanille en tropisch fruit

Waar drink je hem bij?
Gerookte zalm, gegrilde kip, pasta carbonara, in de boter gebakken sliptong, varkenshaas, brie of camembert

Vis en fruitig

zalm
Zalm met olijven-sinaasappelgremolata