Vier het EK

Vier het EK

met de sauzen van Calvé

We gaan ze grillen! Maak jouw BBQ nog gezelliger met de speciale sauzen van Calvé. Speciaal voor het EK hebben we onze sauzen in een nieuw jasje gestoken. Kies jij voor de Whisky Cocktail saus uit Nederland? Of grill jij je burgers met de Spaanse Sambasaus? Koop ze alle zes!

De lekkerste knoflooksaus

Favoriet bij iedereen: knoflooksaus. Deze knoflooksaus van Calvé is een romige knoflooksaus, gemaakt met yoghurt. Tip: Probeer Calvé Knoflook saus bij snacks of tussendoortjes. Uiteraard is de saus ook erg lekker bij verschillende maaltijden zoals wraps of pita broodjes. Of probeer Calvé Knoflook saus lekker in de zomer tijdens een EK BBQ met familie of vrienden!

De saus van Nederland

Tijdens het EK mag een oranje saus natuurlijk niet ontbreken. Een echte klassieker: whisky cocktailsaus, gemaakt met een vleugje whisky. Extra lekker bij een stukje vlees, wrap, groente spies of worstje. Nu speciaal in een Nederlands jasje!

Voor pittige wedstrijden

Voor de pittige wedstrijden hebben wij ook een goede allrounder opgesteld: de samba saus. Heerlijk bij kip en groenten. Dat wordt aanvallen!

Gemarineerde kip op de bbq

Maak een lekkere marinade voor je kip en grill ze op je BBQ. Zo krijg de echte Amerikaanse barbecue kippenpoten!

 

Ingrediënten

8 kippenpoten, 700 g

1 kippenbouillonblokje

2 teentjes knoflook

100 ml Calvé Barbeque Saus

Bereiding

  1. Kook de kippenpoten in 1,5 liter water met knoflook en het bouillonblokje voor 30 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
  2. Grill de kippenpoten 8 minuten op de BBQ of grill, draai ze na 5 minuten om.
  3. Marineer de kippenpoten met Calvé barbecue saus, met een kwast of lepel en leg ze terug op de barbecue ofgrillvoor 2 minuten.

Serveersuggestie: lekker met gegrilde tomaten, groente, citroenpartjes en gehakte peterselie.

Garnalenspiesjes

Maak een lekkere marinade voor je kip en grill ze op je BBQ. Zo krijg de echte Amerikaanse barbecue kippenpoten!

 

Ingrediënten

20 rauwe gepelde gamba’s
4 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 rode peper
2 el Calvé Whisky Cocktail Saus
extra nodig: 4 spiezen

Bereiding

  1. Snijd de peper in de lengte door, verwijder eventueel de zaadjes (minder heet) en snijd de rode peper fijn. 
  2. Schep de gamba’s in een schaal om met de olijfolie, de uitgeperste knoflook en de rode peper en laat ze in de koelkast een half uurtje marineren. 
  3. Rijg de gamba’s aan de spiezen en bak ze op de barbecue in 5 minuten gaar. Serveer ze met de Calvé Whisky Cocktailsaus.