Calvé

Calvé

Proef de BBQ favorieten!

Calvé - De smaakmaker sinds 1898

Het merk Calvé bestaat al een tijd en wie is er in Nederland niet mee opgegroeid? In 1883 werd de Nederlandsche oliefabriek opgericht in Delft. In 1898 fuseerde de Nederlandse Oliefabriek met een Frans bedrijf tot NOF Calvé-Delft, later kortweg Calvé. Sinds 1898 zet Calvé zich in om de lekkerste sauzen te maken van de beste kwaliteit. Toen hechtte Calvé al veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo hadden arbeiders in de Calvé fabriek onder andere beschikking over goede huisvesting en pensioenvoorzieningen. Tegenwoordig draagt Calvé nog steeds bij, door bijvoorbeeld zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame ingrediënten en verpakkingen.

Als je echt van knoflook houdt

Probeer nu ook de nieuwe Calvé Extra Knoflooksaus, een romige knoflooksaus met extra knoflooksmaak! Deze heerlijke saus bevat maar liefst 5 keer meer knoflook dan de standaard Calvé Knoflooksaus, voor de echte knoflookliefhebber! Jouw vertrouwde knoflooksaus is 100% vegan en gemaakt van goede en pure ingrediënten zoals plantaardige olie en azijn. Dat proef je! Maak je gerecht nog lekkerder met Calvé knoflooksaus. Uiteraard is de knoflooksaus ook erg lekker bij verschillende maaltijden zoals shoarma, wraps, kebab, pitabroodjes, falafel of een kapsalon. Of probeer de Calvé Extra Knoflooksaus lekker in de zomer tijdens een BBQ met familie of vrienden!

BBQ-drumsticks met sinaasappelsaus

Heerlijke drumsticks met sinaasappelsaus voor op de barbecue. Pak lekker uit op een barbecue. Altijd een succes door gebruik van aluminiumfolie en Calvé Barbecue en Calvé Mayonaise.

Ingrediënten

1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
1 sinaasappel
75 ml Calvé Barbecue Saus
12 kipdrumstick
100 ml Griekse yoghurt
4 el Calvé Mayonaise
1.5 el fijngesneden koriander (blad)
Extra nodig: aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Boen de sinaasappel onder stromend water schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.
  2. Roer een marinade van de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook, de helft van de sinaasappelrasp, de barbecuesaus en peper naar smaak. Houdt 1 eetlepel sinaasappelsap apart en roer de rest door de marinade.
  3. Leg de kipdrumsticks in een ruime schaal en schenk de marinade erover. Wentel de drumsticks goed door de marinade en dek de schaal af. Laat de drumsticks in de koelkast ca. 1 uur marineren. Keer ze na een half uur om.
  4. Bereid intussen het sinaasappelsausje. Meng de yoghurt met het achtergehouden sinaasappelsap, de rest van de rasp, de mayonaise en 1 eetlepel koriander. Zet de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  5. Leg de drumsticks per 2 op een stuk aluminiumfolie. Schep op elke drumstick een beetje marinade. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg de pakketjes 15 tot 20 minuten op het rooster boven een gloeiende barbecue. Hierdoor gaart het vlees zonder dat het kan verbranden. Keer de pakketjes regelmatig. Verwijder het folie en laat de drumsticks in ca. 10 minuten rondom een bruin korstje krijgen.
  6. Bestrooi de drumsticks met de rest van de koriander en serveer met de sinaasappelsaus.

Serveersuggestie

Deze BBQ-drumsticks met sinaasappelsaus zijn extra lekker met frieten en een koolsalade met rode paprika.

Shaslicks met groenten

Ingrediënten

1 teentje knoflook
3 el Calvé Knoflooksaus
zout en peper
150 ml tomatenketchup
1 el milde paprikapoeder
0,5 el gedroogde oregano
600 g hamlappen
2 uien
2 paprika’s (rood en groen)
8 champignons
6 plakjes ontbijtspek (iets dikker gesneden)
Extra nodig: barbecuespiezen of sateprikkers

Bereidingswijze

  1. Pers de teen knoflook boven een kom uit. Roer de tomatenketchup met het paprikapoeder en de oregano door de knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Snijd de hamlappen in blokjes van ca. 2,5 cm. Pel de uien, snijd ze elk in 8 partjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze elk in 12 stukken. Veeg de champignons schoon. Snijd elk plakje spek in vieren.
  3. Steek de blokjes vlees om en om met de partjes ui, de stukjes paprika, de champignons en de stukjes spek aan de spiesen. Bestrijk de sjaslieks rondom royaal met het ketchupmengsel en leg ze op een schaal. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de sjaslieks ca. 2-3 uur marineren.
  4. Laat de sjaslieks ca. 30 minuten voor het barbecuen op kamertemperatuur komen. Bestrijk de sjaslieks rondom met de vloeibare margarine en leg ze op het rooster van de barbecue, ca. 12 cm boven het vuur.
  5. Rooster de spiesen in 10-12 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig en bestrijk ze eventueel opnieuw met margarine. Serveer de sjaslieks met de knoflooksaus.

Serveersuggestie

Deze shaslicks zijn ook lekker met Calvé barbecuesaus.

Garnalenspiesjes

De lekkerste garnalenspiesjes van reuzengarnalen. Zelf marineren en daarna zelf grillen op de barbecue. Serveer de garnalenspies met een heerlijke Whisky Cocktailsaus, uiteraard die van Calvé.

Ingrediënten

20 rauwe gepelde gamba’s
4 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 rode peper
2 el Calvé Whisky Cocktail Saus
extra nodig: 4 spiezen

Bereidingswijze

  1. Snijd de peper in de lengte door, verwijder eventueel de zaadjes (minder heet) en snijd de rode peper fijn.
  2. Schep de gamba’s in een schaal om met de olijfolie, de uitgeperste knoflook en de rode peper en laat ze in de koelkast een half uurtje marineren.
  3. Rijg de gamba’s aan de spiezen en bak ze op de barbecue in 5 minuten gaar. Serveer ze met de Calvé Whisky Cocktailsaus.

Serveersuggestie

Vergeet de spies van de garnalenspies en bak en gril de gamba’s in een pan 5 minuten gaar. Schep daarna de gebakken marinade er druppelwijs op.

Stevige vispakketjes

Heerlijke vispakketjes voor op de barbecue. Hierdoor worden alle smaken van koolvisfilets, rozemarijn en knoflook bewaard en is de vis ook nog eens heerlijk mals en sappig. Dit gerecht maak je pas echt helemaal af met Calvé Mosterd saus.

Ingrediënten

600 g koolvisfilets (4 stuks à 150 g)
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook
4 rozemarijntakjes
4 el Calvé Mosterd Saus

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook en snijd de tenen in plakjes. Leg op 4 grote stukken aluminiumfolie een koolvisfilet. Bestrooi ze met wat peper en verdeel er de knoflook en rozemarijn over. Sprenkel er wat olijfolie over en vouw de folie goed dicht.
  2. Leg de vispakketjes op een hete barbecue en bak de vis in 10 tot 15 minuten gaar. Serveer de vispakketjes op borden en geef de Calvé Mosterdsaus erbij.

Serveersuggestie

Vervang bij de stevige vispakketjes de koolvisfilets eens voor tilapiafilets.