Cabernet Sauvignon

Dominant van smaak

Jouw favoriet

Op basis van jouw antwoorden is de wijn die het beste past bij jouw gebruiksmoment of gerecht de Cabernet Sauvignon.

Wil je de vragen opnieuw invullen? Terug naar de vragen.

 

cabernet-sauvignon

Cabernet Sauvignon

Net als Merlot komt Cabernet Sauvignon oorspronkelijk uit Bordeaux. In deze streek is het ook gebruikelijk om de twee druiven met elkaar te blenden. Waar Merlot de soepele is van de twee, is Cabernet juist dominant,  krachtig en aanwezig. Met zijn donkere tannines en kruidige smaak weet Cabernet Sauvignon wijnliefhebbers over de hele wereld te imponeren.

Dikke, donkere schil

Rode wijn krijgt zijn kleur door contact met de schillen van de druiven. Hoe donkerder en steviger de schil, hoe krachtiger de wijn. Cabernet Sauvignon is een schoolvoorbeeld van een druif met een dikke, bijna zwarte schil en doet het dus ook goed in warme gebieden. Wijnen van Cabernet Sauvignon hebben automatisch veel kleur en bevatten veel tannines. Cabernet is daardoor een echte eetwijn. Heerlijk in combinatie met lam of rundvlees. Ook bij pittige gerechten blijft Cabernet Sauvignon fier overeind.

Wijnpaspoort

Smaaktype:
Intens en powerful

Waar komt hij oorspronkelijk vandaan?
Linkeroever van de Bordeauxstreek

En waar staat hij nog meer aangeplant?
Onder andere in Zuid-Afrika, Chili en Italië

Wat proef je?
Zwarte bessen, eucalyptus en tabak

Waar drink je hem bij?
Biefstuk, oude of blauwe kazen, Mexicaanse taco’s, entrecote, paddenstoelenrisotto

Intens en krachtig

Biefstuk met paprika en paté