Ontdek de Italiaanse passie voor bier

Birra Moretti is Italiaans voor genieten. Genieten van de kleine momenten in het leven. Écht genieten, samen met vrienden, familie, goed eten en een ijskoude Birra Moretti. La vita è bella. Zoals Luigi Moretti zei: “de kwaliteit van de ingrediënten bepaalt de kwaliteit van het bier”. Dat credo staat bij ons nog steeds hoog in het vaandel. Daarom brouwen we ons bier met eerlijke en pure ingrediënten van hoge kwaliteit. Salute!

NIEUW! Birra Moretti Sale di Mare

Aan de Italiaanse kust is het leven rijker. De zee zet er je zintuigen op scherp. De zon schijnt er feller. En de mensen stralen er van geluk. Geïnspireerd door het levendige karakter van de Italiaanse kust creëerden onze meesterbrouwers
dit ongefilterde kwaliteitsbier; Birra Moretti Sale di Mare. Vol en verfrissend van smaak met een vleugje Italiaans zeezout. Perfect voor een aperitivo met goed gezelschap en heerlijke antipasti zoals olijven, arancini en oesters. Salute!

Meer over Sale di Mare

Una storia Italiana

In 1859 begon Luigi Moretti zijn ‘fabriek voor bier en ijs’ in Udine. Een kalm provincieplaatsje in de regio Friuli tussen Venetië en de Alpen, met stadsmuren van steen die de oorspronkelijke bewoners in 1350 hadden aangelegd. Zijn fabriek ging van start tijdens de Risorgimento. Tijdens deze tijd besloot de toen 37-jarige Luigi Moretti een brouwerij op te richten. Luigi was niettemin overtuigd van zijn zaken en keek vol vertrouwen naar de toekomst. De eerste fles Birra Moretti ging in de zomer van 1860 over de toonbank. Vandaag de dag zien de flessen er ietsje anders uit, maar de smaak en kwaliteit van het bier zijn nagenoeg onveranderd gebleven.

Ontdek meer over Birra Moretti

De keukengeheimen van nonna

De kookkunsten van een echte Italiaanse grootmoeder in de vingers krijgen? Met deze recepten maak je goed en lekker eten op z’n Italiaans – natuurlijk met een ijskoude Birra Moretti erbij. Verras je vrienden en familie met una festa Italiana. Salute!

Bekijk de recepten